Ми стали краще
Icon
Спробуйте новий дизайн, що став чистішим та кращим, а також був адаптованим для мобільних пристроїв
Спробувати новий дизайн
Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Головна Рецепти › Гриби в золотистому пивному клярі з карі
Гриби в золотистому пивному клярі з карі

Гриби в золотистому пивному клярі з карі

Гриби в клярі - досить класичний рецепт. Це прекрасна закуска до алкогольних напоїв, особливо до пива. Якщо в клярі пиво замінити сухим білим вином, вийде ще більш тонкий смак і аромат. Кляр - це чудова кулінарна ідея. Головний сенс її в тому, що під оболонкою з тіста гриб зберігається ніжним і соковитим. Тісто для кляра (без білків) краще готувати заздалегідь - якщо воно простоїть близько 1-ї години при кімнатній температурі, то тісто краще пристане і не усохне при контакті з гарячим маслом. Зате білок потрібно збивати і вводити в тісто безпосередньо перед використанням кляра. Гарніром до даної страва може служити відварений рис або картопля.

Кількість порцій 4
Час приготування 25 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 200 г.
  2. 2. Пиво світле — 250 мл.
  3. 3. Карі — 1 ч. л.
  4. 4. Яйце — 1 шт.
  5. 5. Гриби свіжі — 500 г.
  6. 6. Сухарі панірувальні — 200 г.
  7. 7. Соняшникова олія — за смаком

Етапи готування

  1. У мисці змішати борошно, пиво, яйце і карі. У тарілку насипати сухарі.

  2. Порізати гриби великими шматками, спочатку вмочити в тісто, потім обваляти в сухарях.

  3. Розігріти велику кількість масла в каструлі і смажити гриби до золотистої скоринки.