Страва інжир на грилі з вершковим сиром відмінне рішення десерту. Прекрасно підійде в якості легкого і корисного десерту після вечері або обіду. Однак, якщо до вас ненароком нагрянули гості ви зможете і тут виплутатися з нелегкої ситуації. Адже, за двадцять хвилин у вас може бути готовий повноцінний десерт і ви можете одним махом легко видалити цю проблему. І гості залишаться задоволені і ви залишитеся не в накладі. Десерт не потрібно чимось додатковим прикрашати або з чимось подавати, адже, це вже повноцінний десерт. До того ж ще й дуже корисний. Інжир дуже добре споживати людям у яких присутня велика розумова напруга.
У сотейник покласти мед і паличку кориці, додати 4 столових ложки води. Довести до кипіння, варити на маленькому вогні близько 6 хвилин (обсяг повинен зменшитися вдвічі). Видалити паличку кориці і додати мигдаль.
Розігріти гриль і змастити маслом деко. Інжир помити, просушити і розрізати на четвертинки, не дорізаючи до кінця. Викласти інжир дном на деко. Апельсин помити і натерти цедру на тертці.
Змішати сир, ваніль, цукрову пудру, корицю і цедру. Викласти сирну масу всередину інжиру і зверху полити медовим соусом. Поставити під гриль на 10-15 хвилин. Дати трохи охолонути і подавати.