Грог
Кількість порцій - 6
Час приготування - 20 хв

Грог

Грог - це відомий багатьом теплий напій із рому та чаю. Цікаве походження напою і його назви. Олд Грог - це прізвисько одного англійського віце -адмірала Едварда Вернона (початок 18 століття). У ті часи 300 грам грогу були обов'язкові для кожного моряка. Вони випивали цю порцію щодня. Природно, що це викликало порушення дисципліни і порядку. Тільки варили його із одного рому і чаю, без прянощів. Зараз же в грог додають гвоздику, кардамон, корицю. А також цедру лимона. Це дуже популярний напій у європейців. Особливо в холодні місяці року. Спробуйте і ви порадувати свою близьку людину приємний теплим і ароматним напоєм.

Інгредієнти

  • Вода - 600 мл.
  • Ром - 300 мл.
  • Гвоздика - 3 шт.
  • Аніс - 6 зірочок
  • Лимон - 1 шт.
  • Чорний чай - 2 ст. л.
  • Мед - 5 ст. л.
  • Духмяний перець - 4 горошини
  • Чорний перець - 3 горошини
  • Кардамон - 0,5 ч. л.
  • Кориця - за смаком
  • Тертий мускатний горіх - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Воду закип'ятити, додати чай, цукор і спеції, перемішати.

  • 02

    Влити ром, додати цедру лимона і мед, знову довести до кипіння.

  • 03

    Потім відразу зняти з вогню і накрити кришкою на 15 хвилин, щоб грог настоявся.

  • 04

    Потім розлити по чашкам і подавати.

Товар додано до кошику