Грог - це відомий багатьом теплий напій із рому та чаю. Цікаве походження напою і його назви. Олд Грог - це прізвисько одного англійського віце -адмірала Едварда Вернона (початок 18 століття). У ті часи 300 грам грогу були обов'язкові для кожного моряка. Вони випивали цю порцію щодня. Природно, що це викликало порушення дисципліни і порядку. Тільки варили його із одного рому і чаю, без прянощів. Зараз же в грог додають гвоздику, кардамон, корицю. А також цедру лимона. Це дуже популярний напій у європейців. Особливо в холодні місяці року. Спробуйте і ви порадувати свою близьку людину приємний теплим і ароматним напоєм.
Воду закип'ятити, додати чай, цукор і спеції, перемішати.
Влити ром, додати цедру лимона і мед, знову довести до кипіння.
Потім відразу зняти з вогню і накрити кришкою на 15 хвилин, щоб грог настоявся.
Потім розлити по чашкам і подавати.