Грушеве "згущене молоко"
Кількість порцій - 12
Час приготування - 5 г 50 хв

Грушеве "згущене молоко"

Звичайно простіше купити в магазині баночку згущеного молока, якщо вона потрібна, приміром, для крему в торт або ще куди-небудь. Але наш варіант приємніший, вигідний і цікавий. Переконайтеся і ви, що за нашим рецептом згущене молоко виходить ще смачніше і корисніше. Адже, по-перше, ви готуєте її самі з тих продуктів, які самі взяли, ви точно впевнені, що вони натуральні і корисні. Груша надає особливого смаку солодощам, адже погодьтеся, на полицях магазинів таке навряд чи знайдеш. Ну і звичайно ж той факт, що вона може довго зберігатися, чекаючи потрібного моменту, теж не залишає нікого байдужим. Адже ви будете впевнені, що смачне домашнє згущене молоко завжди під рукою.

Інгредієнти

  • Груша (стигла, очищена) - 5000 г.
  • Цукор - 3000 г.
  • Молоко - 3000 мл.
  • Сода - 1 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    Груші потрібно попередньо очистити від шкірки і серцевини, порізати дрібними шматочками (пластинками). Засипати цукром і варити 1 годину на повільному вогні, час від часу помішуючи.

  • 02

    По закінченні цього часу груші повинні пустити чималу кількість соку. Потім додати соду і влити молоко. Варити ще 4 години на повільному вогні. Молоко наче відділяється від соку у вигляді грудочок, які набувають карамельний колір. Потім потрібно всю цю масу трохи остудити і в блендері збити до однородності.

  • 03

    Довести все до кипіння на повільному вогні і можна закривати в стерильні банки. З такої кількості інгредієнтів виходить приблизно 12 півлітрових баночок.