Гуляш із квасолею по-сербськи
Кількість порцій - 4
Час приготування - 2 г 30 хв

Гуляш із квасолею по-сербськи

Квасоля - несправедливо забутий багатьма, дуже корисний продукт. Гуляш із квасолею по-сербськи - ситна, смачна й ароматна квасолева страва з багатим, цікавим смаком. Нейтральна за смаком квасоля відмінно поєднується з іншими інгредієнтами гуляшу: копченими ковбасками, помідорами, часником, перцем, паприкою, вбираючи в себе смаки цих інгредієнтів. Треба зауважити, що будь-яка страва, приготована з цього чудового продукту, виходить дуже ситною. Якщо відварити квасолю заздалегідь, приготування гуляшу забере у Вас небагато часу. Подавати гуляш із квасолею по-сербськи можна в якості основної страви, а можна - з відвареною картоплею, за бажанням присипавши кінзою.

Інгредієнти

  • Квасоля - 300 г.
  • Ковбаски копчені - 200 г.
  • Цибуля - 2 шт.
  • Перець солодкий - 2 шт.
  • Помідори - 2 шт.
  • Часник - 1 зубчик
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Паприка - 1 ч. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець горошок - за смаком
  • Соняшникова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Квасолю промити і замочити в холодній воді на ніч. Потім відварити з лавровим листом і горошинами перцю протягом 1 години.

  • 02

    Цибулю і часник дрібно нарізати. Ковбаски нарізати невеликими шматочками. Все обсмажити на олії 5 хвилин. Додати паприку, перемішати.

  • 03

    Помідори очистити від шкірки, нарізати кубиками. Солодкий перець нарізати соломкою. Додати перець і помідори в сковороду, томити 5 хвилин.

  • 04

    Додати квасолю з 1 склянкою відвару в сковороду, сіль, тушкувати гуляш 10 хвилин до загустіння соусу.