Гурійські пиріжки
Кількість порцій - 10
Час приготування - 1 г

Гурійські пиріжки

Новий Рік та Різдво однаково люблять в усіх куточках світу. І Грузія не є винятком. Традиційне новорічне застілля, вишукані страви - це напевно спільні риси, які характерні для всіх країн світу в Новий Рік. Відмінні риси - це те, що кожна країна має свої відмінні від інших національні новорічні страви. Як наприклад, гурійський пиріжки. Вони є особливим атрибутом Різдва в Грузії. А ще в деяких грузинських сім'ях існує традиція всередину одного пиріжка класти монетку, тому вважається кому попадеться такий пиріжок монетка принесе велику удачу на весь рік. Спробуйте спекти такі пиріжки і відчути новорічні традиції Кавказу.

Інгредієнти

  • Борошно - 800 г.
  • Мацоні (або кисле молоко) - 500 мл.
  • Сулугуні - 500 г.
  • Молоко - 200 мл.
  • Яйця - 12 шт.
  • Вершкове масло - 100 г.
  • Соняшникова олія - 150 мл.
  • Сметана - 2 ст. л.
  • Сухі дріжджі - 1 ст. л.
  • Цукор - по вкусу
  • Сіль - по вкусу

Етапи приготування

  • 01

    Молоко злегка підігріти, додати дрібку цукру, дріжджі, 1 ст. л. соняшникової олії і 100 г. борошна. Перемішати і залишити на 1 годину.

  • 02

    Додати мацоні, решту борошна, 1 яйце. Замісити тісто.

  • 03

    Додати розтоплене вершкове масло і сіль. Добре замісити.

  • 04

    Сир натерти. 10 яєць зварити вкруту, розрізати уздовж навпіл.

  • 05

    Тісто розділити на 10 частин. Розкачати одну частину в тонкий млинець, покласти на середину 2 ст. л. сиру і 2 половинки яйця. Скатати млинець в рулет, кінці підвернути. Так само приготувати усі пиріжки.

  • 06

    Укласти пиріжки на змащене соняшниковою олією деко, змастити їх сумішшю жовтка і сметани і поставити в розігріту до 180°C духовку на 35 хвилин.