Гювеч із курки з овочами
Кількість порцій - 10
Час приготування - 1 г 20 хв

Гювеч із курки з овочами

Гювеч - традиційна страва балканської кухні, що представляє собою овочі і м'ясо, приготовані в глиняному горщику з кришкою. Слово "гювеч" означає одночасно: і глиняний горщик, і страва, яка в ньому готується. Хороший рецепт приготування курки повинен бути у кожної господині. Гювеч із курки з овочами - один із таких. Поєднання курки з овочами завжди цікаве, гармонійне і поживне. Курка з овочами - самий оптимальний спосіб смачно, ситно і корисно пообідати, не набираючи при цьому зайву вагу. У цьому рецепті пропонується приготувати курку з помідорами, кабачками, зеленою стручковою квасолею, ріпчастою цибулею, стручковим перцем. Корисність такого поєднання ніким не ставиться під сумнів.

Інгредієнти

  • Куряче філе - 2,5 кг.
  • Цибуля - 3 шт.
  • Зелена стручкова квасоля - 250 г.
  • Кабачки - 3 шт.
  • Стручковий перець - 6 шт.
  • Помідори - 6 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Вода - 200 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Очистити і нарізати цибулю. Видалити стеблинки у кабачків і стручкового перцю.

  • 02

    Зняти шкірку кабачків і нарізати їх. Видалити насіння стручкового перцю і порізати разом зі стручковою квасолею на частини по 1 см. Помістити овочі в гювеч. Зверху покласти нарізане філе.

  • 03

    Помідори порізати кільцями і викласти на курку. Додати гарячу воду, перець, сіль, накрити кришкою. Запікати в духовці 1 годину.