Гуляш по-італійськи
Кількість порцій - 4
Час приготування - 3 г 20 хв

Гуляш по-італійськи

Гуляш - це м'ясо тушковане шматочками. М'ясо краще взяти молоде, м'якоть лопатки або задньої частини. Кращий гуляш готується з ниркової частини туші. Навіть якщо попалося не саме вдале м'ясо, воно вийде за цим рецептом дуже смачним. Для гарніру підійдуть макарони, рис або картопляне пюре. Гуляш по-італійськи рекомендується подавати з полентою (кукурудзяною кашею). Ця страва володіє незвичайним смаком. Подавати гуляш тільки гарячим, ні в якому разі не розігрівати. Прянощі та приправи додадуть гуляшу особливий смаковий букет.

Інгредієнти

  • Яловичина - 800 г.
  • Цибуля ріпчаста - 300 г.
  • Паприка - 1 ч. л.
  • Кумин мелений - 0,5 ч. л.
  • Лавровий лист - 2 шт.
  • Лимони - 1 шт.
  • Часник - 2 шт.
  • Помідори консервовані - 200 г.
  • Масло вершкове - 40 г.
  • Оцет - 1 ст. л.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Бльйон м'ясний - 200 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Нарізати м'ясо кубиками. Подрібнити цибулю. Викласти в розігріту каструлю з олією цибулю, обсмажити до м'якості цибулі, додати оцет, він повинен випаруватися. Після чого додати спеції.

  • 02

    У каструлю до цибулі додати м'ясо, нарізані помідори, подрібнений часник, лавровий лист, цедру і сіль. Ретельно перемішати.

  • 03

    Додати в каструлю бульйон, довести до кипіння, зменшити вогонь, закрити кришкою зверху і готувати 3 години. При цьому періодично додавати бульйон і помішувати.