Кубинська кухня відрізняється різноманітністю і простотою в приготуванні. Для приготування м'ясних страв кубинці воліють більше свинину або курятину. Також не можна уявити кубинську кухню без овочів. Кубинці взагалі великі шанувальники гострої їжі. Одним із таких рецептів кубинської кухні є гуляш в кубинському стилі. На смак він гострий, ніжний і ситний. Готувати його краще з курячих грудок, очищених від шкіри і кісточок, і порізаних кубиками свинячих сосисок. На гарнір до гуляшу прийнято подавати зелений салат.
Розігріти сковороду із олією, викласти нарізану курку та цілі сосиски. Обсмажувати на маленькому вогні 8 хвилин. Дістати сосиски зі сковороди, нарізати шматочками. Перекласти сосиски і курку в каструлю, залишити.
Викласти в сковороду нарізані цибулю, селеру, перець, обсмажувати на олії 5 хвилин, помішуючи. Додати овочеву суміш зі сковороди в каструлю до курки і сосисок, присипати борошном, перемішати. Додати чебрець, кумин і корицю, перемішати.
Духовку розігріти до 200ºС. Проколоти картоплю в декількох місцях ножем, натерти олією, викласти на деко, посолити. Випікати 1-1,5 години до золотистого кольору. Дістати картоплю і розрізати кожну на чотири частини.
Змішати томатну пасту з курячим бульйоном, влити в каструлю з м'ясом. Поставити на середній вогонь, довести до кипіння, постійно помішуючи. Зменшити вогонь, накрити кришкою. Тушкувати 20 хвилин до м'якості овочів.
При подачі на тарілки викласти картоплю, зверху м'ясну суміш з каструлі.