Гуляш у кубинському стилі
Кількість порцій - 6
Час приготування - 50 хв

Гуляш у кубинському стилі

Кубинська кухня відрізняється різноманітністю і простотою в приготуванні. Для приготування м'ясних страв кубинці воліють більше свинину або курятину. Також не можна уявити кубинську кухню без овочів. Кубинці взагалі великі шанувальники гострої їжі. Одним із таких рецептів кубинської кухні є гуляш в кубинському стилі. На смак він гострий, ніжний і ситний. Готувати його краще з курячих грудок, очищених від шкіри і кісточок, і порізаних кубиками свинячих сосисок. На гарнір до гуляшу прийнято подавати зелений салат.

Інгредієнти

  • Олія оливкова - 2 ст. л.
  • Грудинка куряча - 450 г.
  • Сосиски - 4 шт.
  • Цибуля-шалот - 225 г.
  • Стебло селери - 4 шт.
  • Перець червоний свіжий - 2 шт.
  • Часник - 1 шт.
  • Борошно пшеничне - 2 ст. л.
  • Чебрець - за смаком
  • Кумин мелений - 0,5 ч. л.
  • Кориця мелена - 0,5 ч. л.
  • Томатна паста - 2 ст. л.
  • Бульйон курячий - 450 мл.
  • Картопля - 6 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Розігріти сковороду із олією, викласти нарізану курку та цілі сосиски. Обсмажувати на маленькому вогні 8 хвилин. Дістати сосиски зі сковороди, нарізати шматочками. Перекласти сосиски і курку в каструлю, залишити.

  • 02

    Викласти в сковороду нарізані цибулю, селеру, перець, обсмажувати на олії 5 хвилин, помішуючи. Додати овочеву суміш зі сковороди в каструлю до курки і сосисок, присипати борошном, перемішати. Додати чебрець, кумин і корицю, перемішати.

  • 03

    Духовку розігріти до 200ºС. Проколоти картоплю в декількох місцях ножем, натерти олією, викласти на деко, посолити. Випікати 1-1,5 години до золотистого кольору. Дістати картоплю і розрізати кожну на чотири частини.

  • 04

    Змішати томатну пасту з курячим бульйоном, влити в каструлю з м'ясом. Поставити на середній вогонь, довести до кипіння, постійно помішуючи. Зменшити вогонь, накрити кришкою. Тушкувати 20 хвилин до м'якості овочів.

  • 05

    При подачі на тарілки викласти картоплю, зверху м'ясну суміш з каструлі.