Цибулевий суп відомий ще з часів стародавнього Риму, а сучасні його рецепти запозичені з французької кухні. Цибуля - чудовий овоч, джерело вітамінів і антиоксидантів, тому суп з неї дуже потрібен у раціоні кожної людини. Цибулеві супи сприяють схудненню, допомагають в боротьбі з остеопорозом, а також є думка про їх профілактичні властивості в онкології. Густий цибулевий суп із сирними булочками - дуже смачний і ніжний суп для ситного обіду.
У каструлі розтопити 75 г. вершкового масла, дрібно нарізати цибулю з часником, висипати їх у каструлю з маслом, обсмажити на маленькому вогні протягом 10-15 хвилин до м'якості. Всипати 40 г. борошна, тушкувати 1 хвилину, поступово влити бульйон постійно помішуючи, довести до кипіння. Влити 600 мл. молока, повторно довести до кипіння.
Посолити і поперчити за смаком суміш в каструлі, влити лимонний сік, додати лавровий лист. Накрити кришкою каструлю, тушкувати протягом 25 хвилин. Після чого видалити лавровий лист з каструлі.
Додати попередньо натерту моркву, варити 2-3 хвилини. Влити вершки, довести до кипіння. Зняти з вогню каструлю.
У мисці змішати пекарський порошок, борошно, дрібку солі, перемішати, втерти масло, маса повинна бути крихтою. Додати яйце, сир, влити молоко, замісити тісто.
Сформувати з тіста кульки, випікати в попередньо розігрітій духовці при температурі 220°C, випікати поки не піднімуться.
При подачі розлити суп в тарілки, в кожну покласти по булочці.