Густий цибулевий суп із сирними булочками
Кількість порцій - 3
Час приготування - 1 г 20 хв

Густий цибулевий суп із сирними булочками

Цибулевий суп відомий ще з часів стародавнього Риму, а сучасні його рецепти запозичені з французької кухні. Цибуля - чудовий овоч, джерело вітамінів і антиоксидантів, тому суп з неї дуже потрібен у раціоні кожної людини. Цибулеві супи сприяють схудненню, допомагають в боротьбі з остеопорозом, а також є думка про їх профілактичні властивості в онкології. Густий цибулевий суп із сирними булочками - дуже смачний і ніжний суп для ситного обіду.

Інгредієнти

  • Пекарський порошок - 2 ч. л.
  • Сир пармезан - 4 ст. л.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Масло вершкове - 140 г.
  • Борошно пшеничне - 270 г.
  • Вершки - 6 ст. л.
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Перець червоний мелений - за смаком
  • Сік лимонний - 3 ч. л.
  • Молоко - 675 мл.
  • Бульйон овочевий - 600 мл.
  • Часник - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 500 г.

Етапи приготування

  • 01

    У каструлі розтопити 75 г. вершкового масла, дрібно нарізати цибулю з часником, висипати їх у каструлю з маслом, обсмажити на маленькому вогні протягом 10-15 хвилин до м'якості. Всипати 40 г. борошна, тушкувати 1 хвилину, поступово влити бульйон постійно помішуючи, довести до кипіння. Влити 600 мл. молока, повторно довести до кипіння.

  • 02

    Посолити і поперчити за смаком суміш в каструлі, влити лимонний сік, додати лавровий лист. Накрити кришкою каструлю, тушкувати протягом 25 хвилин. Після чого видалити лавровий лист з каструлі.

  • 03

    Додати попередньо натерту моркву, варити 2-3 хвилини. Влити вершки, довести до кипіння. Зняти з вогню каструлю.

  • 04

    У мисці змішати пекарський порошок, борошно, дрібку солі, перемішати, втерти масло, маса повинна бути крихтою. Додати яйце, сир, влити молоко, замісити тісто.

  • 05

    Сформувати з тіста кульки, випікати в попередньо розігрітій духовці при температурі 220°C, випікати поки не піднімуться.

  • 06

    При подачі розлити суп в тарілки, в кожну покласти по булочці.