Ми стали краще
Icon
Спробуйте новий дизайн, що став чистішим та кращим, а також був адаптованим для мобільних пристроїв
Спробувати новий дизайн
Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Головна Рецепти › Харчо з баранини
Харчо з баранини

Харчо з баранини

Суп -харчо традиційно готують їх яловичини. Цей дуже наваристий на спеціальній кислій основі суп завітав до нас із Грузії. Там в суп додають спеціально сушені сливи ткемалі. Вони ж і надають особливого смаку страви. Крім того, тут багато часнику і різноманітних трав: кінза, кориця, різні приправи. Тому суп виходить дуже пряний і запашний. А ще він набагато густіший, ніж звичайні супи, до яких застосовують золоте правило "в супі має бути половина рідини". У класичному варіанті рецепта є три інгредієнти, які не можна прибрати. Це яловичина, сливи і горіхи - відмінна риса саме грузинського супу. Однак зараз існує багато різних рецептів супу -харчо.

Кількість порцій 4
Час приготування 25 хв

  1. 1. Грудинка бараняча — 0,3 кг.
  2. 2. Рис — 35 г.
  3. 3. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  4. 4. Олія рослинна — 1 ст. л.
  5. 5. Томатна паста — 30 г.
  6. 6. Часник — 3 шт.
  7. 7. Перець чилі — 5 г.
  8. 8. Кінза — 15 г.
  9. 9. Хмелі-сунелі — 1 г.
  10. 10. Перець чорний мелений — 1 г.
  11. 11. Гвоздика — 1 г.
  12. 12. Кориця мелена — 1 г.
  13. 13. Аджика — 10 г.
  14. 14. Вода — 1 л.

Етапи готування

  1. Баранину нарізати на шматочки, покласти в каструлю, залити водою, поставити на вогонь, зварити бульйон. Цибулю дрібно нарізати, змішати її з перцем свіжомеленим, перемішати вручну.

  2. Розігріти сковороду, налити рослинну олію, додати томатну пасту, пасерувати.

  3. Дрібно нарізати часник і зелень, змішати. У киплячий бульйон додати суміш цибулі з перцем, половину нарізаного перцю чилі, заздалегідь замочений рис і томатну пасту. Варити до повної готовності.

  4. За 5 хвилин до кінця приготування в суп додати суміш зелені і часнику, половину перцю чилі, корицю, хмелі-сунелі, гвоздику і аджику. Довести до готовності. При подачі прикрасити зверху свіжою зеленню.