Харчо з баранини
Кількість порцій - 4
Час приготування - 25 хв

Харчо з баранини

Суп -харчо традиційно готують їх яловичини. Цей дуже наваристий на спеціальній кислій основі суп завітав до нас із Грузії. Там в суп додають спеціально сушені сливи ткемалі. Вони ж і надають особливого смаку страви. Крім того, тут багато часнику і різноманітних трав: кінза, кориця, різні приправи. Тому суп виходить дуже пряний і запашний. А ще він набагато густіший, ніж звичайні супи, до яких застосовують золоте правило "в супі має бути половина рідини". У класичному варіанті рецепта є три інгредієнти, які не можна прибрати. Це яловичина, сливи і горіхи - відмінна риса саме грузинського супу. Однак зараз існує багато різних рецептів супу -харчо.

Інгредієнти

  • Грудинка бараняча - 0,3 кг.
  • Рис - 35 г.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Олія рослинна - 1 ст. л.
  • Томатна паста - 30 г.
  • Часник - 3 шт.
  • Перець чилі - 5 г.
  • Кінза - 15 г.
  • Хмелі-сунелі - 1 г.
  • Перець чорний мелений - 1 г.
  • Гвоздика - 1 г.
  • Кориця мелена - 1 г.
  • Аджика - 10 г.
  • Вода - 1 л.

Етапи приготування

  • 01

    Баранину нарізати на шматочки, покласти в каструлю, залити водою, поставити на вогонь, зварити бульйон. Цибулю дрібно нарізати, змішати її з перцем свіжомеленим, перемішати вручну.

  • 02

    Розігріти сковороду, налити рослинну олію, додати томатну пасту, пасерувати.

  • 03

    Дрібно нарізати часник і зелень, змішати. У киплячий бульйон додати суміш цибулі з перцем, половину нарізаного перцю чилі, заздалегідь замочений рис і томатну пасту. Варити до повної готовності.

  • 04

    За 5 хвилин до кінця приготування в суп додати суміш зелені і часнику, половину перцю чилі, корицю, хмелі-сунелі, гвоздику і аджику. Довести до готовності. При подачі прикрасити зверху свіжою зеленню.