Хліб з бананом
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г 10 хв

Хліб з бананом

Чи пробували Ви банановий хліб? Ні? Тоді саме час приготувати цей ароматний хлібець. Banana bread більше схожий на пиріг: він солодкий, десертний, з бананом і горішками. Банани краще взяти дуже стиглі, з коричневими цятками на шкірці. Заодно утілізіруєте непридатний в їжу фрукт. Вони будуть легко розминатися і змішаються з тістом до однорідної маси. Розминати банани можна виделкою або за допомогою блендера. В останньому випадку тісто буде більш рідким. Після духовки дати хлібу дійти на столі. Якщо наріжете його гарячим, Вам може здатися, що він недопечений. Насправді це не так: хліб повинен бути злегка вологим всередині.

Інгредієнти

  • Борошно твердих сортів - 225 г.
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Яйця - 2 шт.
  • Вершкове масло - 75 г.
  • Цукор - 100 г.
  • Горіхи волоські - 50 г.
  • Банани - 4 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Збити вершкове масло з цукром, додати яйця і продовжувати збивати. Додати розпушувач. Просіяти туди борошно, замісити тісто.

  • 02

    Додати пюре з бананів і подрібнені горіхи. Ретельно перемішати.

  • 03

    З отриманого тiста сформувати комок у формі батона і викласти на деко з папером для випікання (або у форму для хліба).

  • 04

    Випікати в духовці протягом приблизно 50 хвилин при температурі 180°C. Охолодити і подавати до столу.