Хліб з курагою і приправою
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Хліб з курагою і приправою

Наш звичний раціон немислимий без хліба. Тільки уявіть, одна третина населення нашої планети регулярно вживають в їжу хліб. Його випікають і прісним, і солодким. Їдять і холодним, і гарячим. Пропонований рецепт – тому підтвердження. Незрівнянний хліб. Ароматний, пряний, смачний. За формою нагадує дріжджовий лаваш. Обсмажене насіння кунжуту надають хлібу маслянистий горіховий аромат. А курага – кисло-солодкий смак, за що даний хліб можна вважати десертним. Курагу попередньо обдайте окропом. Приємний свіжий аромат хліб отримує завдяки індійській спеції карі. Випечений хліб наріжте великою соломкою.

Інгредієнти

  • Кунжутне насіння - 1 ст. л.
  • Нут консервований - 400 г.
  • Часник - 1 зубчик
  • Сік лимонний - 2 ст. л.
  • Коріандр - 1 ст. л.
  • Оливкова олія - 120 мл.
  • Зелена цибуля - 4 стебла
  • Карі - 0,5 ч. л.
  • Мука пшенична - 100 г.
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Цедра лимона - 2 ст. л.
  • Курага - 100 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Сковороду розігріти. У зручній ємності змішати дрібно нарізану цибулю, подрібнену курагу, карі, просіяне борошно, розпушувач, цедру. Додати приправи за смаком. У центрі зробити заглиблення і влити 4 столові ложки питної води. Замісити тісто.

  • 02

    Розрізати тісто на шматки і розкачати кожен шматок в овал. Скропити оливковою олією, викласти на сковороду і обсмажити пласти по 2-3 хвилини з кожного боку. При необхідності додати олію.

  • 03

    Для приготування приправи обсмажити кунжут і перекласти в блендер. Додати нут, подрібнений часник, лимонний сік і коріандр. Збивати, одночасно додаючи оливкову олію, щоб вийшла кремова маса. Посолити і поперчити за смаком.

  • 04

    Хліб подавати разом із соусом.