Хлібний пудинг із мускатним горіхом
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г

Хлібний пудинг із мускатним горіхом

Пудинг - це істинно англійський десерт. З'явився він в Англії приблизно в тринадцятому сторіччі. Спочатку він готувався у вигляді каші, в яку додавали хліб, родзинки, мигдаль, чорнослив і мед і подавали її гарячою. До речі, така страва була традиційною стравою англійського різдвяного столу. Потім рецепт трансформувався, і пудинг став готуватися із залишків вчорашнього хліба, з'єднаних з яйцем і запечених у формі. Ми вам пропонуємо сьогодні приготувати хлібний пудинг з мускатним горіхом. Це легка, повітряна як хмара, смачна і дієтична страва дуже порадує вас сьогодні. Рецепт дуже простий, а виходить корисний і незвичайний сніданок. Відмінний початок дня - вчорашній хліб перетворився на найніжніший десерт.

Інгредієнти

  • Горіх мускатний - за смаком
  • Лимони - 1 шт.
  • Яйце куряче - 6 шт.
  • Вершки - 100 мл.
  • Молоко - 500 мл.
  • Цукор - 100 г.
  • Масло вершкове - 2000 г.
  • Родзинки - 200 г.
  • Хліб білий - 2 кг.

Етапи приготування

  • 01

    Білий хліб нарізати скибочками, кожен шматочок намазати вершковим маслом, не товстим шаром.

  • 02

    Форму для випікання змастити маслом, викласти у форму хліб шарами, кожен шар посипати родзинками.

  • 03

    Яйця трохи збити. Змішати цукор з молоком, вершками і лимонною цедрою, нагріти дану суміш. Змішати молочну суміш з яєчною, залити загальної сумішшю хліб у формі.

  • 04

    Посипати зверху мускатним горіхом, випікати при 180°С протягом 30-40 хвилин. Подавати гарячим.