Холодна закуска з палтуса з морквою, фенхелем, лимоном і часником
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 20 хв

Холодна закуска з палтуса з морквою, фенхелем, лимоном і часником

Плануєте свято, але зовсім немає часу на пошук вишуканих страв? Тоді Вам сюди. Приготуйте холодну закуску з палтуса з морквою, фенхелем, лимоном і часником. Палтус – риба північна, що вважається цінним делікатесом завдяки своєму жирному і щільному м'ясу. Її називають «святою плоскою рибою», оскільки палтуса традиційно подавали під час посту і на церковні свята. Настоявшись в холодильнику, риба просочиться всім достатком ароматів. Кожен інгредієнт включений в рецепт не даремно. Так, наприклад, лимон ідеально підкреслює смак палтуса, а чебрець насичує філе приємним пряним ароматом. При подачі прикрасьте страву лимонними дольками.

Інгредієнти

  • Олія оливкова - 100 мл.
  • Корінь фенхелю - 0,5 шт.
  • Лимони - 1 шт.
  • Філе палтуса - 4 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Помідори черрі - 170 г.
  • Чебрець свіжий - 1 пучок
  • Часник - 1 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Духовку розігріти до 230°C. Деко застелити фольгою, залишивши фольгу із запасом, щоб потім можна було накрити зверху. Змастити фольгу олією.

  • 02

    На фольгу викласти тонко нарізаний фенхель. Зверху шар так само нарізаних лимонів, зверху на лимони покласти рибу. Посолити і поперчити за смаком.

  • 03

    На рибу зверху присипати нарізану тонкою соломкою моркву, на моркву викласти розрізані половинки помідорів. Викласти зверху гілочки чебрецю. Зверху накрити фольгою деко, поставити в духовку на 12 хвилин, до готовності.

  • 04

    У блендер вилити оливкову олію, додати також подрібнений часник. Перемішати до однорідної маси, посолити і поперчити заправку.

  • 05

    Скропити зверху рибу та овочі заправкою, накрити фольгою, залишити на 1 годину остигати. Після чого, прибрати в холодильник на ніч.

  • 06

    Перед подачею прибрати чебрець, розкласти рибу по тарілках разом з овочами.