Холодний лимонний суп
Кількість порцій - 4
Час приготування - 20 хв

Холодний лимонний суп

Холодний лимонний суп. Порятунок в спекотне літо. Насправді це – дуже смачний десерт, легкий і освіжаючий. У міру солодкуватий, з легкою кислинкою. Дуже ароматний і повітряний супчик кремоподібної консистенції. І готується дуже просто з мінімуму інгредієнтів. У каструлю з манною крупою, що вариться, можете додати терту цедру лимона, який залишиться після видавлювання з нього соку. Ласунам пропонується додати більшу кількість цукру. Прикрасити страву можете збитими з цукровою пудрою жирними вершками і гілочкою м'яти. Лимонну цедру, що залишилася, насипте поверх вершків. Ось такий незвичайний десерт зі звичайної манної каші.

Інгредієнти

  • Лимони - 1 шт.
  • Крупа манна - 2 ст. л.
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Змішати цукор, яєчний жовток, сік половини лимона. Збити міксером суміш до піни.

  • 02

    Налити в невелику каструлю 2 ст. води, поставити на вогонь, посолити, довести до кипіння. Додати в воду манну крупу, варити до повної готовності. Прибрати з вогню, дати час охолонути манній крупі, після чого обережно влити яєчну суміш, постійно помішуючи.

  • 03

    Поставити суп в холодильник на 2 години, при подачі розлити в тарілки, прикрасити шматочком лимона.