Домашній вершковий пломбір з вишнею
Кількість порцій - 4
Час приготування - 35 хв

Домашній вершковий пломбір з вишнею

На жаль, у наш час в магазинах важко знайти смачний і, найголовніше, справжній пломбір. Складно уявити, що його роблять із вершків. Тому такий десерт пропонуємо вам зробити самостійно. Досить змішати вершки з ваніліном і цукровою пудрою. Що стосується ягід - то тут ви можете сміливо включати свою фантазію і враховувати побажання всіх, хто буде куштувати цей пломбір. Адже можна ж легко замінити вишню іншими ягодами. Один раз спробувавши домашній вершковий пломбір, ви залишитеся закохані в нього назавжди.

Інгредієнти

  • Яйця (жовтки) - 4 шт.
  • Вершки 10% - 200 мл.
  • Вершки 35% - 400 мл.
  • Цукрова пудра - 1 ст.
  • Ванілін - 1/8 ч. л.
  • Вишня (або черешня) - 0.5 ст.

Етапи приготування

  • 01

    Збити на маленькій швидкості жовтки з цукровою пудрою (не замінювати пудру на цукор, ефект буде не той).

  • 02

    Поступово ввести 10%-ві вершки, добре перемішати міксером, додати ванілін і поставити на повільний вогонь.

  • 03

    Безперервно помішувати, щоб не пригоріло. Довести майже до кипіння, але не кип'ятити. Потім процідити цю суміш через сито в блюдо в якому буде заморожуватись (воно не повинно наповнитися до країв, пізніше буде необхідно додати ще інгредієнти).

  • 04

    Поставити в морозилку до напівзамороженого стану.

  • 05

    Після цього 35%-ві вершки збити в міцну піну.

  • 06

    Нарізати ягоди попередньо позбувшись від кісточок (ягідки можна додати й цілі без кісточок, це за бажаням).

  • 07

    Збиті вершки додати в майже заморожену масу, ще раз збити міксером, і поставити на 1.5 години в морозильник.

  • 08

    Потім дістати і знову перемішати. Додати вишню і перемішати лопаткою, вона трохи дасть сік і зовсім трішки надасть морозиву колір. Поставити заморожуватися до готовності. Бажано ємність накрити плівкою, щоб морозиво не увібрало сторонній запах з морозильника.

  • 09

    Коли пломбір готовий, дістати, розкласти порційно і насолоджуватися.