Домашній кетчуп
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 15 хв

Домашній кетчуп

Кетчуп служить в нашому будинку відмінним доповненням майже до будь-якої страви. А домашній кетчуп - це візитна картка будь-якої господині, якасебе поважає. Спробувавши цей соус, будь-який гурман вже не захоче їсти кетчуп із магазину. Адже в соусі є все - море гарного насиченого смаку, океан ніжного аромату, подарованого помідорами і перцем, жменька ніжності і любові, мішок домашнього затишку, а також трохи спокою. Зробіть свою страву особливою, а близьких і рідних щасливими від того, що ви у них є. Тільки готуйте відразу побільше кетчупу, аби двічі не замовляти одні й ті ж самі інгредієнти.

Інгредієнти

  • Цибуля ріпчаста - 160 г.
  • Помідори - 2 кг.
  • Часник - 2 зуб.
  • Оцет - 150 мл.
  • Вода - 100 мл.
  • Перець чорний горошком - 5 г.
  • Горіх мускатний - 5 г.
  • Гвоздика - 5 г.
  • Перець червоний - 5 г.
  • Лавровий лист - 5 г.
  • Цукор - 15 г.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Очистити від лушпиння цибулю і часник, дрібно нарізати. Помідори опустити на 10 секунд в окріп, після чого на 10 секунд під холодну воду і очистити від шкірки. Нарізати помідори кубиками.

  • 02

    У сотейник помістити цибулю, часник, помідори, налити трохи води і 50 мл. оцту та поставити на слабкий вогонь. Тушкувати 40 хвилин, час від часу помішуючи, поки овочі не стануть схожі на пюре. В іншій сотейник вилити решту оцту, додати чорний перець, гвоздику, чилі, лавровий лист і тушкувати на маленькому вогні 10 хвилин. Зняти з вогню і відкласти на певний час.

  • 03

    У блендері подрібнити помідорну масу, потім протерти масу через сито назад у сотейник. У ситі повинні залишитися зерна від помідор. Додати в сотейник оцет, цукор і поставити на слабкий вогонь. Помішувати і довести до кипіння. Готувати в такому стані до загустіння соусу.

  • 04

    Готову масу зняти з вогню і додати сіль. Добре перемішати і розлити у підготовлені стерильні банки або пляшки. Закрити банки з кетчупом кришками і зберігати в холодильнику.