Медовий кекс із шоколадною глазур'ю
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г

Медовий кекс із шоколадною глазур'ю

Сімейне свято ніколи не обходиться без смачного десерту. Пропонуємо вам рецепт медового кексу із шоколадною глазур'ю. Наприклад, якщо сьогодні у когось з ваших членів сім'ї день народження, ці кексики стануть відмінним доповненням святкового столу. Тим більше, що і готуються ці кексики недовго, і продукти, що входять до їх складу ви легко зможете знайти в будь-якому супермаркеті. Звичайно, можна вирішити проблему солодкого столу, витративши всього півгодини на похід в супермаркет, і купити вже готові солодощі. Але куди краще буде, якщо ці кекси ви приготуєте своїми руками. Адже, в цьому випадку ви будете враховувати смаки всіх присутніх на святі. А вже медові кекси, повірте нам, не залишать байдужими ваших гостей.

Інгредієнти

  • Мед - 125 г.
  • Цукор - 50 г.
  • Ванільний цукор - 10 г.
  • Вершкове масло - 125 г.
  • Яйця - 2 шт.
  • Кориця - 0.5 ч. л.
  • Апельсин - 1 шт.
  • Мигдальна есенція - 2-3 краплі
  • Борошно - 250 г.
  • Розпушувач тіста - 3 ч. л.
  • Цукати - 50 г.
  • Подрібнені горіхи - 70 г.
  • Шоколад - 75 г.
  • Молоко - 3 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Повільно нагріти і розтопити мед, цукор, вершкове масло, перелити все в мисочку і дати охолонути.

  • 02

    У холодну суміш додати яйця, корицю, терту цедру апельсина, кілька крапель мигдальної есенції.

  • 03

    Змішати і просіяти борошно, розпушувач тіста і з'єднати з першою масою. Додати апельсиновий сік (2 ст. л.), цукати і горіхи (трохи залишити для прикрашання).

  • 04

    Перекласти тісто у змащену маслом форму для кексу, поставити випікати в нагріту духовку.

  • 05

    Випікати близько півгодини при температурі 180-200°C.

  • 06

    Розламати на шматочки і розтопити на водяній бані шоколад і молоко. Коли маса стане гладенькою, вилити її на кекс і прикрасити горіхами і цукатами.