Медовий грог
Кількість порцій - 8
Час приготування - 15 хв

Медовий грог

Як відомо, в класичному варіанті грогу використовують чорний чай і ром. Цей гарячий напій був відомий ще в XVIII столітті морякам. Вони навіть в обов'язковому порядку випивали щодня відведену дозу в 300 грам. Хоча це і позначалося на дисципліні, все ж напій і досить корисний. Адже теплий алкогольний напій - це лікування і профілактика простудних хвороб. Наш рецепт дещо інший. Замість чаю потрібно додати яблучний сік. Це, звичайно, змінює смак напою, але далеко не в гіршу сторону. До того ж він досить корисний. Ви можете насолодитися грогом в маленькій душевній компанії разом зі своїми друзями і близькими.

Інгредієнти

  • Яблучний сік - 1 л.
  • Мед - 50 г.
  • Кориця - 2 ч. л.
  • Білий ром - 250 мл.
  • Мелений мускатний горіх - 0,25 ч. л.
  • Лимон - 1 шт.

Етапи приготування

  • 01

    У невелику каструлю налити яблучний сік. Туди ж додати мед, корицю і мускатний горіх.

  • 02

    Довести до кипіння і відразу ж зняти з вогню.

  • 03

    Додати в каструлю білий ром.

  • 04

    Лимон промити й нарізати часточками.

  • 05

    Потім розлити грог в келихи Айріш і кожен прикрасити часточкою лимона.