Як відомо, в класичному варіанті грогу використовують чорний чай і ром. Цей гарячий напій був відомий ще в XVIII столітті морякам. Вони навіть в обов'язковому порядку випивали щодня відведену дозу в 300 грам. Хоча це і позначалося на дисципліні, все ж напій і досить корисний. Адже теплий алкогольний напій - це лікування і профілактика простудних хвороб. Наш рецепт дещо інший. Замість чаю потрібно додати яблучний сік. Це, звичайно, змінює смак напою, але далеко не в гіршу сторону. До того ж він досить корисний. Ви можете насолодитися грогом в маленькій душевній компанії разом зі своїми друзями і близькими.
У невелику каструлю налити яблучний сік. Туди ж додати мед, корицю і мускатний горіх.
Довести до кипіння і відразу ж зняти з вогню.
Додати в каструлю білий ром.
Лимон промити й нарізати часточками.
Потім розлити грог в келихи Айріш і кожен прикрасити часточкою лимона.