Гарячий молочний напій - слем
Кількість порцій - 4
Час приготування - 45 хв

Гарячий молочний напій - слем

У більшості країн, які відзначають Різдво 25 грудня, а це практично вся Європа, це свято припадає на холодний зимовий день. Тому для європейців різдвяний напій має бути традиційно гарячий і зігріваючий. Проте в кожній країні приготування різдвяного напою має свої особливості. Наприклад, у Великобританії та Ірландії на Різдво п'ють глінтвейн, зварений з червоного вина або елю. У Шотландії різдвяним напоєм є соуенс. Ну а в Голландії дуже популярний напій слем, основою якого виступають молоко і спеції. І сьогодні ми вам і розповімо детально, як готується цей чудовий ароматний зимовий та зігріваючий напій.

Інгредієнти

  • Молоко - 800 мл.
  • Гвоздика - 6 бутонов
  • Цукор - 100 г.
  • Кориця - 2 палочки
  • Шафран - за смаком
  • Мускатний горіх - за смаком
  • Картопляний крохмаль - 2 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Всі спеції: шафран, гвоздику, мускатний горіх і корицю загорнути в марлю.

  • 02

    Молоко вилити в каструлю, туди ж покласти марлю зі спеціями і поставити на повільний вогонь. Довести до кипіння.

  • 03

    Потім слід томити молоко на повільному вогні хвилин 30, але щоб воно не збігло, потрібно періодично знімати його з вогню, коли воно піднімається до краю каструлі, а потім заново ставити його на вогонь, коли воно опускається.

  • 04

    У цей час крохмал розвести у воді.

  • 05

    Після чого додати в молоко цукор, трохи перемішати і ввести розведений крохмаль тонкою цівкою.

  • 06

    Ще близько 5 хвилин варити напій, а потім зняти каструлю з вогню і дістати марлю зі спеціями.

  • 07

    Потім розлити по келихах напій і подавати гарячим.