У більшості країн, які відзначають Різдво 25 грудня, а це практично вся Європа, це свято припадає на холодний зимовий день. Тому для європейців різдвяний напій має бути традиційно гарячий і зігріваючий. Проте в кожній країні приготування різдвяного напою має свої особливості. Наприклад, у Великобританії та Ірландії на Різдво п'ють глінтвейн, зварений з червоного вина або елю. У Шотландії різдвяним напоєм є соуенс. Ну а в Голландії дуже популярний напій слем, основою якого виступають молоко і спеції. І сьогодні ми вам і розповімо детально, як готується цей чудовий ароматний зимовий та зігріваючий напій.
Всі спеції: шафран, гвоздику, мускатний горіх і корицю загорнути в марлю.
Молоко вилити в каструлю, туди ж покласти марлю зі спеціями і поставити на повільний вогонь. Довести до кипіння.
Потім слід томити молоко на повільному вогні хвилин 30, але щоб воно не збігло, потрібно періодично знімати його з вогню, коли воно піднімається до краю каструлі, а потім заново ставити його на вогонь, коли воно опускається.
У цей час крохмал розвести у воді.
Після чого додати в молоко цукор, трохи перемішати і ввести розведений крохмаль тонкою цівкою.
Ще близько 5 хвилин варити напій, а потім зняти каструлю з вогню і дістати марлю зі спеціями.
Потім розлити по келихах напій і подавати гарячим.