Хрустка курка в лимонному соусі
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 20 хв

Хрустка курка в лимонному соусі

Хрустка курка в лимонному соусі – традиційна китайська страва зі шматочків курячої грудки, замаринованої в кисло-солодкому соусі і обсмаженої кілька разів в клярі. Курочка виходить особливо смачною: ніжна і соковита всередині з хрусткою скоринкою зовні і вираженим лимонним смаком. Для приготування хрусткої курочки найкраще використовувати вок – глибоку китайську сковорідку круглої форми з опуклим дном невеликого діаметру. У сковороді дотримується однаковий температурний режим, що сприяє появі рівномірної хрусткої скоринки. Червоне солодке вино можна замінити рисовим. У маринад додайте терту лимонну цедру. Подавати страву можете з рисом або локшиною.

Інгредієнти

  • Грудинка куряча - 150 г.
  • Соус соєвий - 1,5 ч. л.
  • Вино червоне солодке - 1,5 ч. л.
  • Цибуля зелена - 1 стебло
  • Імбир - 1,5 ч. л.
  • Часник - 0,5 шт.
  • Яйце куряче - 0,5 шт.
  • Борошно кукурудзяне - 3 ст. л.
  • Цукор - 1,5 ст. л.
  • Олія рослинна - за смаком
  • Сік лимонний - 1,5 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Олія кунжутна - за смаком
  • Бульйон курячий - 2 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    М'ясо нарізати на середні смужки, покласти в миску. Залити соєвим соусом, додати вино, подрібнену зелену цибулю, тертий імбир, дрібно нарізаний часник, ретельно перемішати. Поставити в холодильник на 1 годину (ще краще на ніч).

  • 02

    У миску з куркою додати збите яйце, перемішати. Обваляти м'ясо в борошні. Розігріти сковороду до температури 190ºС, налити олію на чверть глибини сковороди.

  • 03

    Викласти на сковороду половину курки, обсмажити з кожного боку по 3,5-4 хвилини. Після, перекласти на паперовий рушник. Обсмажити другу половину м'яса, і також обсушити.

  • 04

    Після, викласти все м'ясо знову в сковороду, обсмажити протягом декількох хвилин до золотистого кольору і хрусткої скоринки. Обсушити.

  • 05

    Змішати в мисці лимонний сік, цукор, сіль, кунжутну олію, 0,5 ч. л. борошна і бульйон. Ретельно перемішати.

  • 06

    Розігріти на середньому вогні сковороду, вилити лимонний соус, довести до загустіння, постійно помішуючи. Додати курку, перемішати. Подавати відразу ж.