Хумус із печеним часником і петрушкою
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 5 хв

Хумус із печеним часником і петрушкою

Хумус вже давно користується популярністю як ароматна паста або кремоподібний соус для бутербродів. Більше того, цю середземноморську закуску використовують як начинку для м'ясних і рибних страв. Універсальність використання і простота приготування роблять хумус відмінною заміною набридливих овочевих паштетів. Бажаної консистенції соусу Ви можете досягти завдяки більшої або меншої кількості оливкової олії. Особливістю даного рецепта є використання не свіжого часнику, а запеченого. Що стосується нуту, то можете взяти сухий горох. У цьому випадку промийте його і замочіть на ніч на 10-12 годин, а потім відваріть в підсоленій воді. Зерна нуту повинні вийти м'якими.

Інгредієнти

  • Часник - 1 головка
  • Нут консервований - 550 г.
  • Сік лимонний - 2 ст. л.
  • Соус соєвий - 1 ст. л.
  • Вода - 2 ст. л.
  • Петрушка - 2 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Паприка - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Розігріти духовку до 220°C.

  • 02

    Очистити часник від зовнішнього лушпиння, зберігши головку, і зрізати верхню частину, щоб зрізати верхню частину зубчиків. Загорнути у фольгу і відправити в духовку до м'якості приблизно на 40-45 хвилин. Злегка охолодити і очистити зубчики.

  • 03

    У блендері змішати часник, нут, лимонний сік, соєвий соус і воду. Збити до однорідної маси, при необхідності додавши ще води.

  • 04

    Перекласти в миску і вмішати петрушку, посолити. Зверху посипати паприкою і подавати.