Хурма, запечена в сметані
Кількість порцій - 3
Час приготування - 1 г 15 хв

Хурма, запечена в сметані

Пізньої осені на полицях в магазинах з'являється довгоочікувана хурма. Дивовижний фрукт, дуже корисний і смачний. Мало кому відомо, але хурма запобігає появі ракових клітин, знижуючи ризик серцево-судинних захворювань. Цей фрукт отримав назву «їжа богів». Не дивно: стародавні греки знали толк в задоволеннях. Насолодитися медовим смаком хурми можна, споживаючи її як фрукт або готуючи з неї цікаві закуски та десерти. Пропонований рецепт – яскравий тому приклад. Сметанний соус гармонійно поєднується з фруктом, наповнюючи страву вершковим ароматом. Щоб позбавити хурму від терпкості, залиште її в морозилці на пару годин.

Інгредієнти

  • Хурма - 3 шт.
  • Сметана - 3/4 склянки
  • Яйце - 1 шт.
  • Борошно - 1 ст. л.
  • Цукор - 130 г.
  • Лимон - 0,5 шт.
  • Ванільний цукор - 1 ч. л.
  • Соняшникова олія - за  смаком
  • Цукрова пудра - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Натерти цедру лимона і видавити сік. Хурму залити водою так, щоб вона повністю покривала плоди; додати 100 г. цукру, цедру і лимонний сік. Поставити на сильний вогонь, довести до кипіння, зняти з вогню, накрити і залишити на 30 хвилин.

  • 02

    Потім хурму вийняти, очистити від шкірки, видалити кісточки.

  • 03

    Яйця збити з простим і ванільним цукром, змішати з борошном і сметаною. Хурму викласти у змащену маслом форму для запікання, полити сметанним соусом. Запікати в духовці, розігрітій до 180°С, протягом 30 хвилин.

  • 04

    Подати, посипавши цукровою пудрою.