Хмиз з цукровою пудрою
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Хмиз з цукровою пудрою

Всі Ви, напевно, пробували хмиз – вигнуті, тонкі смужки листкового тіста, обсмажені в олії і посипані цукровою пудрою. Смак, знайомий з дитинства. А якщо не пробували – прийшов час приготувати це повітряне печиво в домашніх умовах. Даний кондитерський виріб отримав свою назву завдяки великій схожості з опалими гілочками дерев. Вони такі ж сухі і хрусткі. Та й форма схожа. Приготувати хмиз зовсім не складно. З тіста необхідно розкачати пласт товщиною два-три сантиметри, а з нарізаних смуг сформувати фігурний виріб по Вашій фантазії. Приготоване печиво можете також посипати какао порошком і прикрасити меленими горіхами.

Інгредієнти

  • Сметана - 3 ст. л.
  • Сіль - 3 г.
  • Борошно пшеничне - 200 г.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Пудра цукрова - за смаком
  • Олія рослинна - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Змішати сметану в мисці з яйцем, перемішати. Додати в суміш борошно і сіль, замісити тісто.

  • 02

    Розкачати тісто в лист, нарізати смужками товщиною 8 см. У центрі кожної смужки зробити розріз ножем, при цьому не розрізаючи до кінця.

  • 03

    Згорнути смужку, загорнути один кінець в розріз, потягнути, випрямляючи смужку.

  • 04

    Розігріти сковороду з рослинною олією, обсмажити отримані смужки тіста. Після чого, перекласти хмиз на паперовий рушник, для видалення зайвого жиру.

  • 05

    При подачі викласти хмиз на тарілку, присипати цукровою пудрою.