Яблука, запечені з сиром
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Яблука, запечені з сиром

Якщо Ви не любите яблуки, значить Ви просто не вмієте їх готувати. Адже запечені в духовці, вони набувають божественний, ні з чим незрівняний, аромат, стають м'якими і незвичайно соковитими. А якщо наповнити фруктові «кошички» ніжним і солодким сирно-яєчним кремом з родзинками, а також присипати пряною корицею, встояти перед таким вишуканим десертом і зовсім абсолютно неможливо. Якщо Ви не любите родзинки – не біда. Замініть їх сухофруктами (попередньо ошпареними окропом), ягодами або улюбленими горішками. Тільки уявіть, яке оригінальне, смачне і корисне частування Ви піднесете своїй дитині, яка, як і всі дітки, напевно не любить їсти кисломолочний сир в чистому його вигляді.

Інгредієнти

  • Яблука (тверді та великі) - 4 шт.
  • Сир кисломолочний - 250 г
  • Цукор - 2 ст.л.
  • Ванільний цукор - 1 ч.л.
  • Яйця - 1 шт.
  • Родзинки (за бажанням) - 0,5 склянки
  • Мелена кориця - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Сир пропустіть через сито або розітріть блендером до пастоподібного стану.

  • 02

    Якщо ви будете використовувати родзинки, замочіть їх в окропі, і злийте воду, коли вони достатньо розбухнуть.

  • 03

    Яйце розітріть з цукром і ванільним цукром.

  • 04

    З'єднайте сир, яйце з цукром, родзинки.

  • 05

    Яблука розріжте навпіл (шкірку не знімайте), видаліть сердцевину, в середині зробіть глибоку виїмку.

  • 06

    Кожне яблуко наповніть начинкою з сиру, викладіть на противень або в форму, за бажанням посипте корицею.

  • 07

    Запікайте в духовці при 170°C приблизно 25 хвилин.

  • 08

    Готові яблука при подачі можна полити медом і посипати меленими горішками.