Імбирний хліб
Кількість порцій - 6
Час приготування - 40 хв

Імбирний хліб

Імбирний хліб - це скоріше ароматно-пряний кекс. Він володіє дуже вираженим специфічним імбирним смаком. Імбирний хліб вам сподобається і буде одним з ваших найулюбленіших солодких хлібів. Дуже чудово ввечері випити чашечку чаю ​​з шматочком такого хліба. До імбирного хлібу добре підійдуть чаї з фруктовими добавками. Але з імбирним хлібом звичайний чорний чай теж дуже добре поєднується. Цей хліб ще й дуже корисний. Адже до його складу входить імбир. А імбир містить ефірні олії, вітаміни C, B1, B2 і незамінні амінокислоти. Пекучий смак обумовлений смолистими речовинами-гінгеролами, які розріджують кров і сприяють схудненню. Тому додавати імбир зараз не тільки модно, але і як бачимо корисно.

Інгредієнти

  • Коричневий цукор - 6 ст. л.
  • Рослинна олія - 6 ст. л.
  • Мед - 6 ст. л.
  • Яйце - 1 шт.
  • Борошно - 270 г.
  • Розпушувач тіста - 1, 25 ч. л.
  • Сода - 1\4 ч. л.
  • Імбир мелений - 1 ч. л.
  • Кориця мелена - 3\4 ч. л.
  • Окріп - 125 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Змішати цукор, рослинну олію, мед. Додати яйце і гарненько взбити отриману суміш.

  • 02

    Змішати борошно, розпушувач тіста, спеції, соду, додати киплячу воду, повільно помішуючи.

  • 03

    Помістити тісто у форму.

  • 04

    Розігріти духовку до 170°С. Форму для випікання змастити маслом. Випікати 25 хвилин.