Імбирний хліб - це скоріше ароматно-пряний кекс. Він володіє дуже вираженим специфічним імбирним смаком. Імбирний хліб вам сподобається і буде одним з ваших найулюбленіших солодких хлібів. Дуже чудово ввечері випити чашечку чаю з шматочком такого хліба. До імбирного хлібу добре підійдуть чаї з фруктовими добавками. Але з імбирним хлібом звичайний чорний чай теж дуже добре поєднується. Цей хліб ще й дуже корисний. Адже до його складу входить імбир. А імбир містить ефірні олії, вітаміни C, B1, B2 і незамінні амінокислоти. Пекучий смак обумовлений смолистими речовинами-гінгеролами, які розріджують кров і сприяють схудненню. Тому додавати імбир зараз не тільки модно, але і як бачимо корисно.
Змішати цукор, рослинну олію, мед. Додати яйце і гарненько взбити отриману суміш.
Змішати борошно, розпушувач тіста, спеції, соду, додати киплячу воду, повільно помішуючи.
Помістити тісто у форму.
Розігріти духовку до 170°С. Форму для випікання змастити маслом. Випікати 25 хвилин.