Індійський суп із горошком
Кількість порцій - 4
Час приготування - 50 хв

Індійський суп із горошком

Індійська кухня дуже своєрідна і багата, так як формувалася вона багато століть. Особливий акцент в індійській кухні робиться на вегетаріанських стравах сабджі з бобів і овочів, приправлених традиційними спеціями. Серед основних спецій індійської кухні одне з перших місць займає суміш спецій каррі і куркуми. Перші страви представлені, зокрема, супами з бобових. Сьогодні ми вам і представляємо чисто індійський суп із горошком. Його можна дуже швидко приготувати і влітку, і взимку. Приготувавши такий супчик, ви будете мати легку, дієтичну та низькокалорійну вегетаріанську страву, яка сподобається всій вашій родині.

Інгредієнти

  • Цибуля - 2 шт.
  • Морква - 1  шт.
  • Селера - 1 стебло
  • Петрушка - 1 гілочка
  • Часник - 2 зубчики
  • Вода - 1000 мл.
  • Зелений горошок (свіжий або заморожений) - 100 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Кінза - 1 - 2 гілочки
  • Картопля - 3 шт.
  • Рослинна олія - 2 ст. л.
  • Перець чилі - 1 шт.
  • Куркума - 1 ч. л.
  • Коріандр мелений - 1 ч. л.
  • Кмин - 1 ч. л.
  • Сметана - 4 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Приготувати овочевий бульйон. Скласти овочі (цибулю, моркву 1 шт., селеру, петрушку) в каструлю, залити водою, довести до кипіння, додати ароматні трави і варити до розм'якшення овочів (20-30 хв).

  • 02

    Процідити овочевий бульйон.

  • 03

    Картоплю очистити і порізати невеликими кубиками. Часник і цибулю почистити і дрібно нарізати. Розігріти сковороду, додати в неї олію і обсмажити цибулю і часник близько хвилини, потім додати картоплю і обсмажувати, безперервно помішуючи, ще близько п'яти хвилин.

  • 04

    Додати в сковороду всі спеції (цибулю, часник, куркуму, кінзу, коріандр, кмин), смажити все ще хвилину.

  • 05

    Видалити з перця чилі насіння і порізати його якомога дрібніше. Додати його до овочів на сковороді і залити все овочевим бульйоном. Закрити кришкою, варити на повільному вогні 20 хвилин.

  • 06

    Помити зелений горошок і додати його в суп. Варити все разом п'ять хвилин.