Індійська кухня дуже своєрідна і багата, так як формувалася вона багато століть. Особливий акцент в індійській кухні робиться на вегетаріанських стравах сабджі з бобів і овочів, приправлених традиційними спеціями. Серед основних спецій індійської кухні одне з перших місць займає суміш спецій каррі і куркуми. Перші страви представлені, зокрема, супами з бобових. Сьогодні ми вам і представляємо чисто індійський суп із горошком. Його можна дуже швидко приготувати і влітку, і взимку. Приготувавши такий супчик, ви будете мати легку, дієтичну та низькокалорійну вегетаріанську страву, яка сподобається всій вашій родині.
Приготувати овочевий бульйон. Скласти овочі (цибулю, моркву 1 шт., селеру, петрушку) в каструлю, залити водою, довести до кипіння, додати ароматні трави і варити до розм'якшення овочів (20-30 хв).
Процідити овочевий бульйон.
Картоплю очистити і порізати невеликими кубиками. Часник і цибулю почистити і дрібно нарізати. Розігріти сковороду, додати в неї олію і обсмажити цибулю і часник близько хвилини, потім додати картоплю і обсмажувати, безперервно помішуючи, ще близько п'яти хвилин.
Додати в сковороду всі спеції (цибулю, часник, куркуму, кінзу, коріандр, кмин), смажити все ще хвилину.
Видалити з перця чилі насіння і порізати його якомога дрібніше. Додати його до овочів на сковороді і залити все овочевим бульйоном. Закрити кришкою, варити на повільному вогні 20 хвилин.
Помити зелений горошок і додати його в суп. Варити все разом п'ять хвилин.