Індійські тістечка  "Ладу"
Кількість порцій - 70
Час приготування - 8 хв

Індійські тістечка "Ладу"

Індійські тістечка "Ладу" - ласощі, які готують із нутовой або горохової муки, мелених горіхів і прянощів. Вони являють собою солодкі, пряні кульки, що тануть у роті. Такі солодощі готують в Індії у свята, особливо популярні вони у Північній Індії. Рецептів приготування цих ласощів існує безліч. "Ладу" можна надати форму кульок, а можна скористатися спеціальними формочками для цукерок. У будь-якому випадку Ви залишитеся задоволені результатом.

Інгредієнти

  • Кардамон - 6 шт.
  • Кокосова стружка - 20 г.
  • Кориця мелена - 1 ч. л.
  • Масло вершкове - 450 г.
  • Борошно нутове (або горохове) - 400 г.
  • Мускатний горіх мелений - 5 г.
  • Цукрова пудра - 250 г.
  • Фундук (лісовий горіх) - 50 г.

Етапи приготування

  • 01

    Підсушити на сухій сковороді горіхи, зняти лушпиння і подрібнити в ступці або качалкою.

  • 02

    Вершкове масло розтопити в сковороді з товстим дном.

  • 03

    Додати нутове (або горохове) борошно і періодично помішуючи залишити на 15 хвилин на маленькому вогні, незабаром з'явиться горіховий аромат.

  • 04

    Потім додати мелене насіння кардамону, корицю і мускатний горіх, а також горіхи і кокосову стружку. Все ретельно перемішати і тримати на вогні ще близько 2-3 хвилин поки спеції не розкриють свій аромат.

  • 05

    Далі зняти сковороду з вогню і додати цукрову пудру. Ретельно все перемішати, розбиваючи грудки.

  • 06

    Перемістити масу в тарілку і остудити до кімнатної температури.

  • 07

    Потім, змочивши руки у воді, скачати кульки розміром з волоський горіх або більше. При бажанні прикрасити горіхами. Поставити в холодне місце на 30 хвилин. Десерт готовий!