Індійські тістечка "Ладу" - ласощі, які готують із нутовой або горохової муки, мелених горіхів і прянощів. Вони являють собою солодкі, пряні кульки, що тануть у роті. Такі солодощі готують в Індії у свята, особливо популярні вони у Північній Індії. Рецептів приготування цих ласощів існує безліч. "Ладу" можна надати форму кульок, а можна скористатися спеціальними формочками для цукерок. У будь-якому випадку Ви залишитеся задоволені результатом.
Підсушити на сухій сковороді горіхи, зняти лушпиння і подрібнити в ступці або качалкою.
Вершкове масло розтопити в сковороді з товстим дном.
Додати нутове (або горохове) борошно і періодично помішуючи залишити на 15 хвилин на маленькому вогні, незабаром з'явиться горіховий аромат.
Потім додати мелене насіння кардамону, корицю і мускатний горіх, а також горіхи і кокосову стружку. Все ретельно перемішати і тримати на вогні ще близько 2-3 хвилин поки спеції не розкриють свій аромат.
Далі зняти сковороду з вогню і додати цукрову пудру. Ретельно все перемішати, розбиваючи грудки.
Перемістити масу в тарілку і остудити до кімнатної температури.
Потім, змочивши руки у воді, скачати кульки розміром з волоський горіх або більше. При бажанні прикрасити горіхами. Поставити в холодне місце на 30 хвилин. Десерт готовий!