Індійські коржики наан
Кількість порцій - 6
Час приготування - 50 хв

Індійські коржики наан

Чудові індійські коржики наан - це дуже смачна річ. Традиційно коржики наан подаються у вигляді закуски до супів, інших страв, а також, як самостійна страва з різними начинками: з фаршу, з баранини, з сиру, з картоплі. Коржики наан подаються змазаними розтопленим вершковим маслом. Дуже часто до них додають часник. Дуже вдало коржики наан поєднуються з йогуртом. Насправді рецептів приготування коржиків існує багато, але справжні коржики наан не повинні містити ні яєць, ні жирів тваринного походження. Ці чудові коржики відмінно впишуться у ваш раціон і на ряду з нашим звичайним хлібом будуть вашими улюбленими хлібцями. Приємного аппетиту!

Інгредієнти

  • Борошно - 400 г.
  • Дріжджі сухі - 1 ч. л.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Йогурт (сметана) - 2, 5 ст. л.
  • Вода - 130 мл
  • Вершкове масло - 1 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    У теплій воді потрібно розчинити дріжджі і цукор. Залишити на декілька хвилин, щоб вони почали діяти.

  • 02

    Тим часом потрібно змішати всі інгредієнти, що залишилися. Сіль потрібно розчинити в йогурті або сметані і додати до борошна - добре перемішати, тісто має стати однорідним.

  • 03

    Потім тісто потрібно накрити серветкою і поставити в тепле місце, щоб воно підійшло.

  • 04

    Також, що  важливо в приготуванні цієї страви - це спосіб випікання, тому що в оригіналі коржі наан випікають у спеціальній печі - тандур. Тому коржі краще випікати в дуже розігрітій духовці.

  • 05

    Коли тісто підійде, його потрібно розрівняти і розділити на 6 частин. Далі, кожен шматочок потрібно злегка обваляти в борошні, щоб вони не прилипали до рук.

  • 06

    Далі шматочки потрібно розкачати в пласти завтовшки 0,5 см. Потім розкатані коржі викласти на деко на 5-10 хвилин при температурі 225°С або на розпечену сковороду на 3-5 хвилин.

  • 07

    Коржі моментально змінюються, стають дуже апетитними з хрусткою скоринкою.

  • 08

    Готові коржики зверху намастити маслом.