Індійський салат з бананами і томатами
Кількість порцій - 4
Час приготування - 10 хв

Індійський салат з бананами і томатами

Національна індійська кухня дуже різноманітна, як і її культура, кліматичні умови і географія в цілому. Більшість південних індійців слідують суворим вегетаріанським законам, тому основа їхньої їжі - фрукти, овочі та крупи. Досить широко представлені в індійській кухні салати. Вони відрізняються достатньо цікавою смакової грою абсолютно не поєднуваних інгредієнтів. Одним з таких незвичайних і екзотичних салатів є індійський салат з бананами і томатами. Крім головних інгредієнтів у нього додаються спеції: коріандр, кумін, гарам масала, цукрова пудра і сіль. Салат можна подавати на стіл як вегетаріанську вечерю або в якості закуски або гарніру до основної страви.

Інгредієнти

  • Помідори - 2 шт.
  • Банани - 2 шт.
  • Сік лимонний - 0,5 ст. л.
  • Коріандр (листя) - 1 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Кумин мелений - 0,5 ч. л.
  • Суміш індійських спецій - 5 г.
  • Пудра цукрова - 1 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    Банани очистити від шкірки. Помідори і банани нарізати маленькими кубиками.

  • 02

    Змішати нарізані банани і помідори в мисці, скропити лимонним соком.

  • 03

    Додати у миску до салату всі спеції і цукрову пудру, перемішати.