Чушки бурек
Кількість порцій - 2
Час приготування - 35 хв

Чушки бурек

Чи цікавилися ви колись стравами болгарської кухні? Не дивлячись на те, що за походженням слов'яни і болгари досить близькі, все ж у нас достатньо різна кухня. Підтвердженням того є рецепт чушки бурек. Цю страву під силу приготувати навіть молодим недосвідченим господиням, тому що її дійсно легко готувати. Та проте страва виходить дуже смачною, але крім того вона і виглядає дуже презентабельно. Її можна навіть подавати до святкового столу. А те, що в ній використовується болгарський солодкий перець, тільки надає страві особливу значимість. Адже перець дуже корисний, збагачений вітамінами, крім того він дуже соковитий на смак.

Інгредієнти

  • Перець болгарський - 2 шт.
  • Фарш свинячо-яловичий - 150 г.
  • Бринза - 150 г.
  • Яйця - 2 шт.
  • Борошно - 50 г.
  • Петрушка - 1 пучек
  • Часник - 1 шт.
  • Сухарі - 150 г.
  • Сіль - за смаком
  • Соняшникова олія - 20 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Перець очистити, змастити соняшниковою олією, запікати в духовці 15 хвилин.

  • 02

    Обсмажити фарш, часник і петрушку дрібно нарізати. Натерти сир на крупній тертці, додати 1 яйце, часник, петрушку і змішати з готовим фаршем. Посолити.

  • 03

    Перець остудити, зняти шкірку. Заповнити чушки начинкою, обваляти в борошні, 1 яйці і панірувальних сухарях.

  • 04

    Обсмажити на середньому вогні по 5 хвилин з кожного боку.