Ірландська вівсяна каша з родзинками
Кількість порцій - 2
Час приготування - 15 хв

Ірландська вівсяна каша з родзинками

Наявність повноцінного сніданку - одна з умов правильного харчування. Вранці дуже корисна вівсяна каша, яка здатна забезпечити ефект насичення, додати сил і енергії на цілий день. Традиційний рецепт вівсяної каші не передбачає ніяких надмірностей, але є безліч рецептів приготування вівсяної каші, як з ягодами, так і з сухофруктами. Ірландська вівсяна каша (готується з ірландської вівсянки) з родзинками - страва ірландської кухні, виходить смачною і солодкою. Ірландська вівсянка - дуже корисний продукт, що допомагає знижувати рівень холестерину в крові. При відсутності ірландської вівсянки можна використовувати вівсяні пластівці.

Інгредієнти

  • Вівсяні пластівці - 320 г.
  • Молоко 3,5% - 600 мл.
  • Сіль - 5 г.
  • Горіх мускатний мелений - 5 г.
  • Гвоздика - 1 шт.
  • Кориця (паличка) - 1 шт.
  • Апельсин - 1 шт.
  • Журавлина - 1,5 ст. л.
  • Родзинки - 1,5 ст. л.
  • Цукор коричневий - 2 ст. л.
  • Волоські горіхи - 200 г.

Етапи приготування

  • 01

    Молоко вилити в невелику каструлю, поставити на середній вогонь. Всипати в молоко сіль, мускатний горіх, гвоздику, паличку кориці, апельсинову цедру. Довести до кипіння, всипати вівсяні пластівці, постійно помішуючи варити протягом 7-8 хвилин до загустіння.

  • 02

    Зняти каструлю з вогню, витягнути паличку кориці і цедру. Додати журавлину і родзинки. Перемішати. Накрити кришкою, залишити на 2 хвилини.

  • 03

    Розігріти духовку, викласти кашу в порційні формочки, посипати зверху цукром, готувати до моменту карамелізації цукру. Подавати відразу ж, посипавши горіхами.