Наявність повноцінного сніданку - одна з умов правильного харчування. Вранці дуже корисна вівсяна каша, яка здатна забезпечити ефект насичення, додати сил і енергії на цілий день. Традиційний рецепт вівсяної каші не передбачає ніяких надмірностей, але є безліч рецептів приготування вівсяної каші, як з ягодами, так і з сухофруктами. Ірландська вівсяна каша (готується з ірландської вівсянки) з родзинками - страва ірландської кухні, виходить смачною і солодкою. Ірландська вівсянка - дуже корисний продукт, що допомагає знижувати рівень холестерину в крові. При відсутності ірландської вівсянки можна використовувати вівсяні пластівці.
Молоко вилити в невелику каструлю, поставити на середній вогонь. Всипати в молоко сіль, мускатний горіх, гвоздику, паличку кориці, апельсинову цедру. Довести до кипіння, всипати вівсяні пластівці, постійно помішуючи варити протягом 7-8 хвилин до загустіння.
Зняти каструлю з вогню, витягнути паличку кориці і цедру. Додати журавлину і родзинки. Перемішати. Накрити кришкою, залишити на 2 хвилини.
Розігріти духовку, викласти кашу в порційні формочки, посипати зверху цукром, готувати до моменту карамелізації цукру. Подавати відразу ж, посипавши горіхами.