Цей десерт припадає до смаку багатьом. Рецептів кексу з родзинками безліч. Ірландський кекс з родзинками - своєрідний кекс, це пов'язано з використанням в рецепті віскі та наявностю попередньої фази його приготування. Використання віскі в кексі робить його трохи алкогольним. Сп'яніти неможна, але з кожним проковтнутим шматочком кексу, всередині розливається гаряче тепло. Цей легкий, вологий кекс з тонким ароматом кориці і гвоздики, а також з пікантним ірландським віскі, особливо спокусливий взимку. Також ірландський кекс з родзинками дуже добре підійде до ранкового чаю або кави.
Попередньо за один день до випічки, необхідно змішати в каструлі прянощі, воду, масло і цукор. Поставити на вогонь, довести до кипіння, постійно помішуючи, зменшити вогонь, варити суміш протягом 20 хвилин. Зняти з вогню, влити віскі. Суміш повинна повністю охолонути, після чого прибрати на ніч у холодильник.
Поставити миску з підготовленою пряною сумішшю в каструлю з гарячою водою, для того, щоб розчинилося на поверхні масло.
Духовку розігріти до 175ºС, на нижній рівень в духовці поставити деко з водою. Змастити форму для випікання маслом, присипати борошном.
Змішати в мисці просіяне борошно, додати соду і сіль, родзинки, вмішати підготовлену пряну суміш, вбити яйце. Замісити тісто. Викласти у форму для випікання, поставити в духовку. Випікати протягом 1,5 години до коричневого кольору. У разі, якщо кекс занадто швидко стане рум'яним, накрити фольгою зверху.