Італійський гарячий шоколад
Кількість порцій - 2
Час приготування - 10 хв

Італійський гарячий шоколад

Весь світ дізнався про шоколад завдяки Колумбу , який відкрив Америку. Адже , какао -боби росли тільки в Південній Америці. Спочатку шоколад , як продукт був виключно напоєм : какао -боби пересмажувати потім змішували їх з холодною водою , додавали гострий перець і пили . Інки наділяли такий шоколадний напій божественними властивостями. А вся справа в хімічному складі какао -бобів , але науки у інків тоді не було. Ще б , адже , після вживання такого напою відразу доливали сили , підвищувався тонус всього організму , поліпшувалося настрій. Так Європа дізналася про шоколад . Звичайно, потім європейці вдосконалили рецепт шоколаду і сьогодні ми маємо такий приголомшливий рецепт приготування італійського гарячого шоколаду.

Інгредієнти

  • Вершки - 150 мл.
  • Крохмаль - 5 г.
  • Апельсин - 50 г.
  • Шоколад чорний 70% - 60 г.

Етапи приготування

  • 01

    Апельсин помити, зняти з нього цедру і натерти на дрібній тертці. Змішати частину вершків з крохмалем. Потім вилити всі вершки в каструлю і довести до кипіння.

  • 02

    Шоколад розламати на шматочки і додати до вершків. Повністю розтопити шоколад і проварити суміш близько 3 хвилин до загустіння. Розлити шоколад у чашки і прикрасити апельсиновою цедрою.