Італійський салат з хлібом
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Італійський салат з хлібом

Представляємо вашій увазі цей популярний італійський салат з овочів і хліба. Такий салатик дуже добре подавати в літній час. Смак салату виходить чарівним . Шматочки хліба просочуються утворюється овочевим соком салату і тануть у роті. Панцанелла народилася в сім'ї бідних італійських селян. Зазвичай в сільських будинках хліб пекли один раз на тиждень, і несвіжий хліб треба було якось утилізувати. Тому з приходом спеки цей салат ставав для селян основною їжею . Щоб прожувати Панцанелла , особливих зусиль було не потрібно , так як хліб змочували водою , тому такий салат називали ще « старечої їжею» . Ось така історія даного салату.

Інгредієнти

  • Хліб - 500 г.
  • Помідори - 500 г.
  • Олія оливкова - 40 мл.
  • Цибуля - 80 г.
  • Базилік - 100 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Духовку розігріти до 200°C. Деко застелити пергаментним папером.

  • 02

    Хліб намочити холодною водою і віджати. Потім викласти хліб на деко, збризнути олією і поставити в духовку. Підсушувати хліб близько 15 хвилин.

  • 03

    Помідори помити і нарізати кубиками або скибочками. Базилік помити, просушити, нарвати руками. Цибулю очистити від лушпиння і подрібнити.

  • 04

    Всі інгредієнти з'єднати. Додати оливкову олію і перемішати салат.