Італійський салат з маринованою яловичиною, червоною цибулею і пармезаном
Кількість порцій - 2
Час приготування - 1 г

Італійський салат з маринованою яловичиною, червоною цибулею і пармезаном

Італійська кухня - це не тільки піца, паста і лазанья, але і пікантні закуски, ароматні супи, апетитні другі страви, повітряні десерти і, звичайно ж, різноманітні вишукані салати. Одним з найпопулярніших є салат з маринованою яловичиною, червоною цибулею і пармезаном, який чудово підійде як для святкового столу, так і для простого сімейного обіду. Якщо хочете, щоб яловичина вийшла більш м'якою і ніжною, то м'ясо в маринаді можна поставити в холодильник на 3 години. Подають цю страву, викладаючи на тарілки листя латуку, далі салат з м'ясом, а потім посипають червоною цибулею і тертим пармезаном.

Інгредієнти

  • Вирізка яловича - 230 г.
  • Вино червоне сухе - 50 мл.
  • Оцет бальзамічний - 1,25 ст. л.
  • Розмарин сушений - 0,5 ч. л.
  • Часник - 1 шт.
  • Олія оливкова - 3 ст. л.
  • Цибуля зелена - 1 шт.
  • Цибуля червона - 1 шт.
  • Помідори - 1 шт.
  • Базилік (листя) - 100 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець червоний мелений - за смаком
  • Сир пармезан - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    М'ясо нарізати маленькими шматочками, покласти в скляну миску. Налити до м'яса вино, 1 ст. л. оцту, додати розмарин, дрібно нарізаний часник, а також налити 1 ст. л. оливкової олії. Залишити м'ясо в маринаді на 30 хвилин при кімнатній температурі.

  • 02

    Розігріти сковороду-гриль, обсмажити шматочки м'яса не більше 1 хвилини, перевернути на іншу сторону, обсмажити ще протягом 30 секунд, до рум'яної скоринки.

  • 03

    Перекласти м'ясо в миску, додати до нього нарізані перці, помідори і базилік. Окремо змішати червоний перець, залишки оцту, сіль та оливкову олію. Перемішати суміш, заправити салат.