Ми стали краще
Icon
Спробуйте новий дизайн, що став чистішим та кращим, а також був адаптованим для мобільних пристроїв
Спробувати новий дизайн
Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Головна Рецепти › Італійський хліб
Італійський хліб

Італійський хліб

Італія - це батьківщина більш ніж 350 сортів хліба. Італійські пекарі славилися своєю майстерністю ще в далекі часи на весь світ. Тому пропонуємо вам рецепт італійського хліба. Того самого повітряного, легкого, ароматного, смачного і хрусткого. Цей незрівнянно красивий і смачний хліб, запашний і легкий не залишить байдужим жодного гурмана у світі. Хліб готується не так вже й складно, як здавалося б, але при його приготуванні, а особливо при замісі тіста потрібно знати деякі нюанси і тонкощі. Але ми вас цьому навчимо. Якщо ви зробите все, слідуючи за рецептом, то у вас вийде чудовий італійський хліб. Їсти на сніданок цей хліб просто з маслом - це одне задоволення.

Кількість порцій 8
Час приготування 150 хв

  1. 1. Борошно — 4 ст.
  2. 2. Вода — 2 ст.
  3. 3. Сіль — 1 ч. л.
  4. 4. Олія — 1 ст. л.
  5. 5. Дріжджі — 1,5 ч. л.

Етапи готування

  1. Для приготування цього хліба краще взяти сухі, швидкодіючі дріжджі. Дріжджі такого типу потрібно змішати з борошном.

  2. Далі до борошна та дріжджів влити теплу кип'ячену воду, щоб дріжджі почали діяти, і залишити на 20 хвилин.

  3. Далі в тісто потрібно додати сіль. Після цього можна розпочинати перемішувати. Тісто повинне бути рідким. Не потрібно його розводити водою, щоб не вийшов звичайний батон. Також тісто можна змішувати в кухонному комбайні.

  4. Тісто необхідно вимішувати 30 хвилин. І поступово, наприкінці замішування, потрібно додати трохи масла.

  5. Тісто має бути м'яким, блискучим та не повинне липнути до рук.

  6. Потрібно дати можливість тісту підійти. Для цього його потрібно поставити в тепле місце, але головне не забути змастити миску маслом, щоб тісто не прилипло.

  7. Коли тісто підніметься в два рази, його потрібно акуратно вимісити, аби не вибити бульбашки газу з тіста. Можна присипати трохи борошном.

  8. З такої кількості тіста має вийти дві хлібини нормального розміру. Тому, тісто потрібно розрізати на дві частини, і перекласти на деко, вистелене пекарським папером.

  9. Далі хліб потрібно накрити рушником і дати йому час трохи піднятися. Приблизно 30 хвилин.

  10. Коли хліб піднявся, його потрібно поставити в духовку на 35 хвилин, яка повинна бути розігріта до 200°С.

  11. Коли хліб спечеться, його потрібно вийняти і накрити рушником, щоб трохи охолов.