Італія - це батьківщина більш ніж 350 сортів хліба. Італійські пекарі славилися своєю майстерністю ще в далекі часи на весь світ. Тому пропонуємо вам рецепт італійського хліба. Того самого повітряного, легкого, ароматного, смачного і хрусткого. Цей незрівнянно красивий і смачний хліб, запашний і легкий не залишить байдужим жодного гурмана у світі. Хліб готується не так вже й складно, як здавалося б, але при його приготуванні, а особливо при замісі тіста потрібно знати деякі нюанси і тонкощі. Але ми вас цьому навчимо. Якщо ви зробите все, слідуючи за рецептом, то у вас вийде чудовий італійський хліб. Їсти на сніданок цей хліб просто з маслом - це одне задоволення.
Для приготування цього хліба краще взяти сухі, швидкодіючі дріжджі. Дріжджі такого типу потрібно змішати з борошном.
Далі до борошна та дріжджів влити теплу кип'ячену воду, щоб дріжджі почали діяти, і залишити на 20 хвилин.
Далі в тісто потрібно додати сіль. Після цього можна розпочинати перемішувати. Тісто повинне бути рідким. Не потрібно його розводити водою, щоб не вийшов звичайний батон. Також тісто можна змішувати в кухонному комбайні.
Тісто необхідно вимішувати 30 хвилин. І поступово, наприкінці замішування, потрібно додати трохи масла.
Тісто має бути м'яким, блискучим та не повинне липнути до рук.
Потрібно дати можливість тісту підійти. Для цього його потрібно поставити в тепле місце, але головне не забути змастити миску маслом, щоб тісто не прилипло.
Коли тісто підніметься в два рази, його потрібно акуратно вимісити, аби не вибити бульбашки газу з тіста. Можна присипати трохи борошном.
З такої кількості тіста має вийти дві хлібини нормального розміру. Тому, тісто потрібно розрізати на дві частини, і перекласти на деко, вистелене пекарським папером.
Далі хліб потрібно накрити рушником і дати йому час трохи піднятися. Приблизно 30 хвилин.
Коли хліб піднявся, його потрібно поставити в духовку на 35 хвилин, яка повинна бути розігріта до 200°С.
Коли хліб спечеться, його потрібно вийняти і накрити рушником, щоб трохи охолов.