"Ізюм" з чорної смородини
Кількість порцій - 3
Час приготування - 4 г

"Ізюм" з чорної смородини

Говорити про цілющі властивості чорної смородини можна багато, тому пропонуємо приготувати з неї смачну корисність у вигляді родзинок. Історія походження цієї рослини вражає. Виявляється, чорну смородину вирощували ще на початку дев'ятнадцятого століття в Північній Європі і Росії. Тоді цією культурою ніхто не займався, це були усього лише дикі кущі. Тільки у середині 19 століття в європейських країнах ягода отримала визнання. У Росії в XV столітті уперше почали вирощувати смородину в монастирях, де вже згадувалося про лікувальні властивості ягоди. Дізнавшись, про величезний вміст вітамінів і мікроелементів, кущі чорної смородини нестримно зайняли видне місце в садах європейців і росіян. Аромат її незрівняний, а смак у будь-якому вигляді особливий! Заготовте сухофрукти і отримайте як бонус - хороше самопочуття!

Інгредієнти

  • Смородина - 90 г.

Етапи приготування

  • 01

    Деко застелити пергаментом. Викласти поверх нього смородину. Нагріти духовку до 100ºС. Відправити деко з ягодами в духовку. Сушити близько двох годин.

  • 02

    Потім перекласти смородину на інше деко, заздалегідь застелене новим пергаментом. І знову просушити близько двох годин в духовці. Потім її вимкнути.Залишити ягоди на ніч.

  • 03

    Смородину перекласти в мішечки, або баночки. Зберігати родзинки краще в сухому прохолодному місці.