Не дивно, що створення незвичайних страв належать французьким кулінарним винахідникам. Саме декілька сотень років назад вони придумали застиглий десерт із суміші желатину, соку і цукру. Страва настільки запала в душу усім ласунам, що відразу позначилося на популярності желейної страви, навіть сам Наполеон любив покуштувати цікаві ласощі. Відтоді пішла хвиля експериментів із десертом, додають в нього різні фруктові соки, ягоди і інші інгредієнти. У наш час желе залишається популярним, як і в минулі часи. Господині із задоволенням готують десерт, адже це кращий засіб побалувати дітей. Приготуйте ягідно-молочне желе із смачних натуральних продуктів. Чарівний смак варто спробувати!
Желатин (пачку) розчинити в 150 мл. кип'яченої холодної води. Перемішати дуже ретельно, не залишаючи грудочок. Залишити на 40 хвилин набрякати.
Після цього, желатин поставити в мікрохвильову піч на півхвилини. Потім в невелику каструлю налити компот із полуниці. Підігріти. Ввести в нього желатин, але не увесь, половини буде досить. Перемішати.
Підготувати форми для желе, можна використати келихи. Розлити компот у форми, і покласти в них трохи ягід. Поставити в холодильник на 60 хвилин.
Тим часом молоко нагріти. Всипати цукор 2 ч. л. Додати в нього другу половину желатину (що залишився). Дати остигнути. І можна додати в молоко ванілін. З холодильника дістати желе, розлити молочну суміш і знову відправити до холодильника. Пару годин, і, ягідно-молочне желе готове!