Всі вивчені і випробувані рецепти випікання пирогів, тортів набридли? І вам хочеться чогось особливого, легкого, витонченого і святкового. Тоді ми можемо вам запропонувати рецепт приготування торта під назвою "японський чізкейк". Торт дуже вишуканий і святковий. Він стане головною прикрасою вашого святкового, солодкого столу. У цього торта абсолютно чарівна текстура. Він ніжний, пористий, повітряний і просто тане в роті. Недарма називається він японським чізкейком. Розумні японці і тут знайшли вихід і перетворили калорійний чізкейк в не менш смачну і полегшену версію. При приготуванні японського чізкейка потрібно дотримуватися всіх етапів приготування і тоді у вас вийде, те що і було задумано.
У мисці міксером змішати крем-чіз, 10 столових ложок цукру і масло до однорідної маси.
Відокремити всі яєчні жовтки від білків. Жовтки в окремій мисці трохи збити вінчиком і додати в сирну суміш, продовжуючи збивати міксером.
До цієї ж суміші по черзі додати 200 мл. вершків і лимонний сік не перестаючи змішувати.
Борошно просіяти, акуратно внести до сирної маси і перемішати.
Яєчні білки в окремому посуді збити міксером і не поспішаючи внести їх у сирну масу в 3-4 прийоми.
На дно форми для випічки, діаметром 24 см., укласти відповідний папір. Краї форми обкласти фольгою в кілька шарів.
Викласти масу у форму.
Форму поставити на деко, в який налити киплячу воду так, щоб вона доходила до середини форми. Деко поставити в духовку, попередньо розігріту до 160°С.
Випікати на середньому рівні духовки при 160°С протягом години, потім температуру знизити до 150°С і випікати ще 30 хв.
Після цього вимкнути духовку і відкрити дверцята, щоб чізкейк повністю охолов.
Потім прибрати чізкейк в холодильник для застигання.
Поки пиріг буде застигати, збити з цукром вершки, що залишилися.
Перед подачею прикрасити чізкейк збитими вершками і шматочками малини.