Японський чізкейк
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 50 хв

Японський чізкейк

Всі вивчені і випробувані рецепти випікання пирогів, тортів набридли? І вам хочеться чогось особливого, легкого, витонченого і святкового. Тоді ми можемо вам запропонувати рецепт приготування торта під назвою "японський чізкейк". Торт дуже вишуканий і святковий. Він стане головною прикрасою вашого святкового, солодкого столу. У цього торта абсолютно чарівна текстура. Він ніжний, пористий, повітряний і просто тане в роті. Недарма називається він японським чізкейком. Розумні японці і тут знайшли вихід і перетворили калорійний чізкейк в не менш смачну і полегшену версію. При приготуванні японського чізкейка потрібно дотримуватися всіх етапів приготування і тоді у вас вийде, те що і було задумано.

Інгредієнти

  • Вершковий сир (крем-чіз) - 400 г.
  • Вершки, жирність 38% - 300 мл.
  • Цукор - 13 ст. л.
  • Вершкове масло - 60 г.
  • Яйця - 6 шт.
  • Борошно - 8 ст. л.
  • Малина - 150 г.
  • Лимонний сік - 30 мл.

Етапи приготування

  • 01

    У мисці міксером змішати крем-чіз, 10 столових ложок цукру і масло до однорідної маси.

  • 02

    Відокремити всі яєчні жовтки від білків. Жовтки в окремій мисці трохи збити вінчиком і додати в сирну суміш, продовжуючи збивати міксером.

  • 03

    До цієї ж суміші по черзі додати 200 мл. вершків і лимонний сік не перестаючи змішувати.

  • 04

    Борошно просіяти, акуратно внести до сирної маси і перемішати.

  • 05

    Яєчні білки в окремому посуді збити міксером і не поспішаючи внести їх у сирну масу в 3-4 прийоми.

  • 06

    На дно форми для випічки, діаметром 24 см., укласти відповідний папір. Краї форми обкласти фольгою в кілька шарів.

  • 07

    Викласти масу у форму.

  • 08

    Форму поставити на деко, в який налити киплячу воду так, щоб вона доходила до середини форми. Деко поставити в духовку, попередньо розігріту до 160°С.

  • 09

    Випікати на середньому рівні духовки при 160°С протягом години, потім температуру знизити до 150°С і випікати ще 30 хв.

  • 10

    Після цього вимкнути духовку і відкрити дверцята, щоб чізкейк повністю охолов.

  • 11

    Потім прибрати чізкейк в холодильник для застигання.

  • 12

    Поки пиріг буде застигати, збити з цукром вершки, що залишилися.

  • 13

    Перед подачею прикрасити чізкейк збитими вершками і шматочками малини.