Японська кухня славиться не тільки стравами з морепродуктів, як багато хто звик думати. Це всього лише стереотип. Грибний суп японці теж роблять дуже смачно і по-особливому. Не дивлячись на те, що готувати його досить довго (точніше, довго вариться бульйон), все ж він того вартий. І ви зрозумієте це, коли спробуєте першу ложечку супу. Японський грибний суп підійде для вегетаріанців, а також у піст. Але навіть якщо ви не належите до вище перелічених категорій людей, все одно суп вам припаде до смаку. Так як грибний бульйон - це завжди смачно. Він виходить досить наваристий і дуже ситний не дивлячись на те, що в ньому так мало інгредієнтів.
Приготувати грибний бульйон. Для цього ретельно вимити гриби, порізати їх на чотири частини. Покласти в каструлю, налити 2,5-3 літра води, поставити на середній вогонь. Як тільки бульйон почне закипати, зняти ложкою пінку, яка утворилася і зменшити вогонь. Варити близько 1 години, періодично знімаючи піну, посолити.
У цей час очистити моркву і цибулю, нарізати її (моркву можна натерти на тертці) і обсмажити на рослинній або оливковій олії протягом 3-5 хвилин.
Вийняти гриби з бульйону, трохи остудити. Додати їх до моркви і цибулі і ще злегка обсмажити.
Суп вариться на повільному вогні хвилин 5-7, а потім кладеться вермішель. Далі суп вариться ще 2 хвилини, після чого каструля знімається з плити. Перед подачею на стіл страва має настоятися хоча б півгодини. Сметану і зелень краще додавати не в каструлю, а в тарілку.