Йогурт в мультиварці
Кількість порцій - 6
Час приготування - 7 г

Йогурт в мультиварці

Йогурт можна без особливих складнощів приготувати самостійно в домашніх умовах. Раніше для цього було потрібно проробляти величезну роботу, але сьогодні з появою сучасної техніки ситуація істотно спростилася. Дуже зручно готувати йогурти в мультиварці. Мультиварка - пристрій багатофункціональный. У цьому приладі можна приготувати практично все і йогурти в тому числі. Потрібно лише знати правильні пропорції інгредієнтів і техніку приготування. Для всіх, хто мріє навчитися готувати натуральні йогурти і перестати купувати магазинні, що містять в рази менше корисних речовин, мультиварка і наш рецепт приготування йогурту стане відмінним помічником у цьому починанні.

Інгредієнти

  • Молоко пастеризоване - 1000 мл.
  • Йогурт без добавок - 125 г.

Етапи приготування

  • 01

    Молоко прокип'ятити і остудити до температури 40°С.

  • 02

    Потім ретельно вимити каструлю з мультиварки, обдати окропом.

  • 03

    Далі процідити молоко через сито в каструльку.

  • 04

    Вилити «закваску» і дуже ретельно перемішати чистою силіконової ложкою (лопаткою).

  • 05

    Помістити каструлю в мультиварку, закрити кришкою, вибрати режим «йогурт» і поставити на 6,5-7 годин. Якщо немає режиму "йогурт", включити режим "підігрів" на 15 хвилин, відключити (каструльку не виймати). Через годину ще раз включити «підігрів» на 15 хвилин, відключити (дістати каструльку через годину).

  • 06

    Після сигналу вийняти каструльку, залишити її на столі до повного охолодження, нічим не прикриваючи.

  • 07

    Далі йогурт можна розлити по баночкам (попередньо вимиті і висушені) і перемістити в холодильник на 5-6 годин. Можна відкласти в чисту прокип'ячену ємність із кришечкою 3 ст. л. готового продукту і зберігати в холодильнику в якості закваски.

  • 08

    У готовий свіжий йогурт додати за смаком варення, фрукти, будь-які наповнювачі. Окрім додавання в кисломолочний сир, фруктові та овочеві салати, домашній йогурт можна використовувати при випічці домашніх тортів, пирогів.