Кабачки по-грецьки
Кількість порцій - 2
Час приготування - 40 хв

Кабачки по-грецьки

Батьківщина кабачка - Південна Америка, де його культивували індіанці. До Європи цей овоч прийшов тільки в XVI столітті. Він вельми універсальний, тому що поєднується з безліччю інгредієнтів. Прекрасно кабачок гармонує і з іншими овочами. В основі цього рецепта лежать, звичні для нас, смажені кабачки. Завдяки додаванню овочевої суміші блюдо отримує пікантний кисло-солодкий смак. Це легке літнє блюдо, яке чудово підійде як на сніданок, так і на обід і навіть на вечерю. До столу кабачки по-грецьки можна подавати і в гарячому, і в холодному вигляді.

Інгредієнти

  • Кабачки - 120 г.
  • Борошно пшеничне - 5 г.
  • Шпинат - 20 г.
  • Олія рослинна - 20 мл.
  • Салат зелений - 10 г.
  • Перець болгарський - 20 г.
  • Петрушка - 5 г.
  • Помідори - 75 г.
  • Сіль - 3 г.
  • Цукор - 3 г.
  • Цибуля зелена - 25 г.

Етапи приготування

  • 01

    Кабачки очистити від шкірки, нарізати кружечками впоперек плоду товщиною в 1 см. У миску висипати трохи борошна, обваляти кабачки в борошні. Поставити сковороду з олією на вогонь, розігріти, обсмажити трохи кабачки.

  • 02

    Нарізати зелену цибулю, обсмажити на олії. Додати в сковороду до цибулі нарізаний шпинат, салат, болгарський перець, петрушку, нарізані помідори, тушкувати протягом 10-15 хвилин.

  • 03

    Посолити і поперчити овочеву суміш на сковороді, залити овочевою сумішшю кабачки, поставити в духовку, готувати 15-20 хвилин. Подавати попередньо трохи охолодивши суміш.