Кальцоне з фаршем і грибами
Кількість порцій - 2
Час приготування - 2 г 30 хв

Кальцоне з фаршем і грибами

Інгредієнти

  • Гарбуз - 120 г.
  • Олія соняшникова рафінована - 6 ст. л.
  • Яйця курячі - 1 шт.
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Вода - 100 мл.
  • Дріжджі свіжі - 20 г.
  • Сіль - 6 г.
  • Борошно пшеничне - 430 г.
  • Свинячий фарш - 250 г.
  • Гриби печериці - 100 г.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Сир твердий - 100 г.
  • Часник - 3 зубчики
  • Соус томатний - 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Дріжджі розтерти з цукром і залишити на 3-4 хвилини в теплому місці.

  • 02

    Гарбуз почистити і відварити у воді до готовності.

  • 03

    У дріжджі з цукром додати гарбузове пюре з водою і 2 столових ложки борошна. Розмішати.

  • 04

    Поставити в тепле місце на 20 хвилин. Опара підросте.

  • 05

    В опару додати яйце, сіль (3 г.), решту борошна. Борошно краще додавати не все відразу, а частинами, регулюючи кількість за необхідності. Замісити м'яке тісто.

  • 06

    Поставити в тепле місце на 1 годину, обминаючи тісто за цей час 2 рази.

  • 07

    Поки настоюється тісто приготувати начинку. Цибулю порізати кубиками, часник - пластинками. Підсмажити цибулю і часник до напівготовності.

  • 08

    Додати порізані пластинками печериці, просмажити 1 хвилину.

  • 09

    Додати фарш. Потомити під кришкою 7-8 хвилин.

  • 10

    Додати томатний соус, сіль, перець. Перемішати.

  • 11

    Тісто розділити на 2 частини. Розкачати кожну в коло товщиною 0,7 см. З одного боку викласти начинку.

  • 12

    На начинку викласти натертий сир.

  • 13

    Загорнути вільний кінець тіста на начинку. Сформувати піцу у вигляді півмісяця.

  • 14

    Змастити зверху соняшниковою олією. За бажанням посипати кунжутом і пряними травами. Зробити 3 поздовжніх розрізи зверху. Випікати кальцоне 20 хвилин при 180°С. Приємного апетиту!