Кальмар фарширований рисом
Кількість порцій - 3
Час приготування - 1 г

Кальмар фарширований рисом

Якщо ви хочете порадувати своїх близьких у святковий день чимось смачним і одночасно корисним, то океанічний делікатес - кальмари фаршировані рисом - підійде вам в самий раз. Фаршировані кальмари - це ситно, соковито і незвично. По бажанню, в начинку крім обсмажених грибів можна додавати крабові палички і консервовану кукурудзу. Вийде дуже оригінально - гарячий салат в кальмарі. А якщо додати рубане варене яйце, то начинка вийде ще ніжніша. Готові кальмари зменшаться в розмірі, тому начиняти їх треба не дуже щільно, щоб при нарізці начинка не вилізла з кальмара.

Інгредієнти

  • Кальмари - 400 г.
  • Цибуля - 100 г.
  • Печериці - 200 г.
  • Рис - 200 г.
  • Сир - 100 г.
  • Сметана - 1-2 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Кальмарів промити і почистити.

  • 02

    Цибулю почистити, дрібно порізати.

  • 03

    Гриби порізати невеликими шматочками.

  • 04

    Сир натерти на крупній тертці.

  • 05

    На сковороді розігріти олію. Викласти цибулю, смажити 5-10 хвилин до легкого золотистого кольору.

  • 06

    Додати гриби, смажити 15-20 хвилин, поки не випарується вся рідина, що виділяється. Посолити, поперчити.

  • 07

    У ємність скласти рис, смажені гриби, сир.

  • 08

    Додати 1-2 ст. л. сметани (або майонезу), перемішати. При необхідності досолити. Начинка готова.

  • 09

    Нафарширувати кальмарів начинкою, але не дуже щільно.

  • 10

    Заколоти зубочистками. Викласти кальмарів у форму, змастити сметаною (або майонезом). Поставити в розігріту до 200°C духовку. Запікати приблизно 20-25 хвилин.

  • 11

    Готові фаршировані кальмари можна подавати в гарячому вигляді до гарніру, або ж в якості закуски - тоді їх повністю остудити, бажано навіть поставити на ніч у холодильник, щоб було простіше нарізати. Потім гострим ножем порізати на порційні скибочки.