Якщо ви хочете порадувати своїх близьких у святковий день чимось смачним і одночасно корисним, то океанічний делікатес - кальмари фаршировані рисом - підійде вам в самий раз. Фаршировані кальмари - це ситно, соковито і незвично. По бажанню, в начинку крім обсмажених грибів можна додавати крабові палички і консервовану кукурудзу. Вийде дуже оригінально - гарячий салат в кальмарі. А якщо додати рубане варене яйце, то начинка вийде ще ніжніша. Готові кальмари зменшаться в розмірі, тому начиняти їх треба не дуже щільно, щоб при нарізці начинка не вилізла з кальмара.
Кальмарів промити і почистити.
Цибулю почистити, дрібно порізати.
Гриби порізати невеликими шматочками.
Сир натерти на крупній тертці.
На сковороді розігріти олію. Викласти цибулю, смажити 5-10 хвилин до легкого золотистого кольору.
Додати гриби, смажити 15-20 хвилин, поки не випарується вся рідина, що виділяється. Посолити, поперчити.
У ємність скласти рис, смажені гриби, сир.
Додати 1-2 ст. л. сметани (або майонезу), перемішати. При необхідності досолити. Начинка готова.
Нафарширувати кальмарів начинкою, але не дуже щільно.
Заколоти зубочистками. Викласти кальмарів у форму, змастити сметаною (або майонезом). Поставити в розігріту до 200°C духовку. Запікати приблизно 20-25 хвилин.
Готові фаршировані кальмари можна подавати в гарячому вигляді до гарніру, або ж в якості закуски - тоді їх повністю остудити, бажано навіть поставити на ніч у холодильник, щоб було простіше нарізати. Потім гострим ножем порізати на порційні скибочки.