Існує безліч кулінарних рецептів приготування кальмарів. Один з них - кальмари по-пекінськи. Цей делікатес дуже популярний у Китаї, де його можна зустріти практично в кожному ресторані. Блюдо має вишуканий вигляд, а кальмари виходять ніжними і ароматними. При бажанні до них можна подавати будь-який соус залежно від смакових уподобань. Варто відзначити, що крім чудових смакових якостей м'ясо кальмара дуже корисне. Воно на 90% складається з білка, містить цілий ряд необхідних людині мікроелементів (фосфор, залізо, мідь, селен, йод та ін.), А також містить таурин, що знижує рівень холестерину в крові.
Кальмари вимочити в холодній воді, промити і зняти плівку, розрізати на дві смужки від голови до хвоста.
Зробити надрізи ялинкою через кожні 2 см.
Потім перпендикулярно до їх кінців зробити надрізи так, щоб вийшли шматочки завдовжки 4 см, шириною 2 см.
Занурити ці шматочки в киплячу воду і вийняти, як тільки вони загорнути. Обсмажити шматочки кальмара на сковороді в киплячій кунжутній олії 2 хв.
Приготувати приправу з нарізаної цибулі, часточок часнику, солі, розведеного крохмалю, горілки, часточок огірка.
В окремій сковороді розжарити масло і влити в нього приправу та окріп.
Довести до кипіння і опустити в сковороду шматочки кальмара так, щоб вони рівномірно вкрилися підливою. Через пару секунд вийняти і подавати.