Кальмар по-пекінськи
Кількість порцій - 2
Час приготування - 20 хв

Кальмар по-пекінськи

Існує безліч кулінарних рецептів приготування кальмарів. Один з них - кальмари по-пекінськи. Цей делікатес дуже популярний у Китаї, де його можна зустріти практично в кожному ресторані. Блюдо має вишуканий вигляд, а кальмари виходять ніжними і ароматними. При бажанні до них можна подавати будь-який соус залежно від смакових уподобань. Варто відзначити, що крім чудових смакових якостей м'ясо кальмара дуже корисне. Воно на 90% складається з білка, містить цілий ряд необхідних людині мікроелементів (фосфор, залізо, мідь, селен, йод та ін.), А також містить таурин, що знижує рівень холестерину в крові.

Інгредієнти

  • Кальмари свіжі - 500 г
  • Цибуля - 20 г.
  • Імбир - 20 г.
  • Часник - 20 г.
  • Крохмаль - 40 г.
  • Горілка рисова або коньяк - 30 мл.
  • Огірки свіжі - 30 г.
  • Сіль - за смаком
  • Олія кунжутна - 50 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Кальмари вимочити в холодній воді, промити і зняти плівку, розрізати на дві смужки від голови до хвоста.

  • 02

    Зробити надрізи ялинкою через кожні 2 см.

  • 03

    Потім перпендикулярно до їх кінців зробити надрізи так, щоб вийшли шматочки завдовжки 4 см, шириною 2 см.

  • 04

    Занурити ці шматочки в киплячу воду і вийняти, як тільки вони загорнути. Обсмажити шматочки кальмара на сковороді в киплячій кунжутній олії 2 хв.

  • 05

    Приготувати приправу з нарізаної цибулі, часточок часнику, солі, розведеного крохмалю, горілки, часточок огірка.

  • 06

    В окремій сковороді розжарити масло і влити в нього приправу та окріп.

  • 07

    Довести до кипіння і опустити в сковороду шматочки кальмара так, щоб вони рівномірно вкрилися підливою. Через пару секунд вийняти і подавати.