Кальмари в кокосовому молоці
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Кальмари в кокосовому молоці

Кальмары в кокосовому молоці - це справжня кулінарна екзотика. Щоб правильно приготувати кальмари в кокосовому молоці, потрібно дотримуватися нескладних правил. Готується це блюдо дуже швидко, інгредієнти додаються один за іншим і всі вони постійно перемішуються. Особливо уважно потрібно готувати самі кальмари, щоб вони не стали гумовими. Разом з імбиром і часником деякі кулінари додають куркуму і тмин, а разом зі спеціями іноді пасерують моркву і цибулю. Заміною соєвому соусу може служити соус з устриць. У готову страву перед подачею додають базилік. Подають кальмари в кокосовому молоці з рисовою локшиною, поливши соусом від кальмарів.

Інгредієнти

  • Масло вершкове - 50 г.
  • Кальмари - 1 кг.
  • Часник - 2 шт.
  • Імбир - 2 ст. л.
  • Бульйон курячий - 100 мл.
  • Соус соєвий - 2 ст. л.
  • Лимони - 30 г.
  • Молоко кокосове - 350 мл.
  • Кінза - за смаком
  • Перець білий мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Викласти кальмари в миску, залити окропом, видалити плівку і нутрощі.

  • 02

    Часник й імбир подрібнити, обсмажити на сковороді на олії. Залити бульйон в сковороду. Додати також кокосове молоко і соєвий соус. Додати 3 часточки лимону, кінзу і перець.

  • 03

    Готувати суміш у сковороді до загустіння, всипати кальмари, варити 1 хвилину.