Кальмары в кокосовому молоці - це справжня кулінарна екзотика. Щоб правильно приготувати кальмари в кокосовому молоці, потрібно дотримуватися нескладних правил. Готується це блюдо дуже швидко, інгредієнти додаються один за іншим і всі вони постійно перемішуються. Особливо уважно потрібно готувати самі кальмари, щоб вони не стали гумовими. Разом з імбиром і часником деякі кулінари додають куркуму і тмин, а разом зі спеціями іноді пасерують моркву і цибулю. Заміною соєвому соусу може служити соус з устриць. У готову страву перед подачею додають базилік. Подають кальмари в кокосовому молоці з рисовою локшиною, поливши соусом від кальмарів.
Викласти кальмари в миску, залити окропом, видалити плівку і нутрощі.
Часник й імбир подрібнити, обсмажити на сковороді на олії. Залити бульйон в сковороду. Додати також кокосове молоко і соєвий соус. Додати 3 часточки лимону, кінзу і перець.
Готувати суміш у сковороді до загустіння, всипати кальмари, варити 1 хвилину.